03-10-2024

Air Montenegro obilježava Ružičasti oktobar

Aviokompanija Air Montenegro će u okviru obilježavanja Ružičastog oktobra, posvećenog podizanju svijesti o prevenciji i borbi protiv raka dojke, učestvovati u različitim inicijativama s ciljem podrške toj važnoj borbi.


Foto: airmontenegro

„Kao društveno odgovorna kompanija, aktivno učestvujemo u različitim inicijativama s ciljem podrške toj važnoj borbi, pružajući doprinos u povećanju svijesti o značaju ranog otkrivanja i prevencije raka dojke“, navodi se u saopštenju.

U sklopu aktivnosti obilježavanja Ružičastog oktobra, kabinsko osoblje Air Montenegra će u svojim obraćanjima pozivati putnike da preduzmu preventivne korake i motivišu bliske osobe da obave redovne preglede i samopreglede.

„Naše stjuardese tokom oktobra nose ružičaste vrpce, u znak solidarnosti i podrške ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću, kao i u cilju podizanja svijesti o važnosti prevencie među našim putnicima“, rekli su iz kompanije.

Zaposleni kompanije odazvali su se i pozivu za učeće na manifestaciji Race for the Cure, jednom od najvećih evropskih sportskih društveno odgovornih događaja za zdravlje žena koji se održava u preko 150 svjetskih gradova.

Sredstva prikupljena na tom događaju namijenjena su osnaživanju žena oboljelih od raka dojke, kroz organizaciju sportskih i fizioterapeutskih aktivnosti, a sve sa ciljem poboljšanja njihovog fizičkog i mentalnog zdravlja nakon kliničke terapije.

„Air Montenegro će i u narednom periodu ostati posvećen pružanju doprinosa društvenoj zajednici, duboko vjerujući da aktivnim učešćem u inicijativama koje podižu svijest o značajnim temama, poput ove, zajedno možemo napraviti značajnu razliku“, zaključuje se u saopštenju.