27-05-2024

Bliži se potpuna obustava gradnje u Budvi, građani mogu da prijave sve nepravilnosti

Zabrana gradnje u prvoj i ekskluzivnoj zoni stupila je na snagu 15. maja, prvog juna stupa za drugu zonu, dok 15. juna stupa na snagu zabrana radova za treću i četvrtu građevinsku zonu. Za poštovanje te odluke i njeno sprovođenje zadužene su Komunalna inspekcija i Komunalna policija, a kontrole poštovanja iste će u narednom periodu biti pojačane.


Foto: Dušan Radević

Prema riječima načelnika Komunalne inspekcije i policije Vladana Braunovića, građani redovno prijavljuju nepravilnosti, naročito kada je riječ o zabranjenim građevinskim radovima.

“Mi vršimo kontrole po službenoj dužnosti i po prijavama građana, kako na osnovu pisanih inicijativa, tako i na osnovu telefonskih poziva putem Call centra, i na sve prijave izlazimo na lice mjesta i sprovodimo upravne mjere i radnje iz naše nadležnosti”, ističe Braunović za Polis.


Foto: PrintScreen RTV Budva/Polis, yt

U skladu sa kaznenom politikom za nepoštovanje naredbi o zabrani gradnje predviđene su određene novčane kazne za investitore. Naime, kako objašnjava Braunović, kazna za pravna lica iznosi 500 EUR, za odgovorno lice u pravnom licu 30 EUR, za preduzetnike 150 EUR i za fizička lica 100 EUR.

“Bilo je investitora koji nisu postupili po zapisničkom ukazivanju i njima su ispisani prekršajni nalozi, na osnovu kojih će se sprovoditi dalje upravne mjere i radnje”, ističe on.

Pored toga, od nedavno je počelo sa radom i pauk vozilo u Petrovcu, a uskoro će i u drugim mjesnim zajednicama, najavio je Braunović.