05-08-2024

Brod sa linije Budva - Dubrovnik Hrvati prebacili da vozi od Zadra do Pule

Brod Antonija koji je vozio između Budve i Dubrovnika, od juče vozi na drugoj relaciji, dok je linija sa Budvom, za sada, suspendovana, piše portal ETV.


Foto: arhiva, Portal RTV Budva

Antonija je poslednji put iz Budve zaplovila ka Hrvatskoj 3. avgusta uveče. Brzo po uplovljavanju u Dubrovnik nastavila je ka Zadru.

Juče popodne iz Zadra je isplovila ka Puli.

Tako se pokazalo što je pravi razlog za obustavljanje linije iz Budve.

U petak su iz Kompasovog Adriatic Lines, koji upravlja brodom, za hrvatske medije rekli kako imaju nepredviđene tehničke razloge, odnosno poteškoće s jednim od brodova iz flote.

"Zbog toga smo primorani obustaviti plovidbu na linii između Dubrovnika i Budve u razdoblju od 4. do 18. kolovoza 2024", saopšteno je iz hrvatske kompanije.

Onima koji su već kupili kartu za vožnju iz ili ka Budvi ponudili su alternativnu mogućnost prijevoza kopnom, opciju promjene datuma putovanja ili potpuni povrat novca.

Tako je linija iz Budve, pompezno najavljivana iz crnogorske vlade, bila aktivna tek mjesec. U sred sezone je obustavljena, odlukom hrvatskog operatera, koji je brod prebacio na svoju lokalnu liniju.

Što je pravi razlog zbog kojeg je hrvatska kompanija odlučila da svoj pokvareni brod zamijeni baš ovim koji je vozio ka Crnoj Gori? Upućeni kažu za portaletv.me da ga preba tražiti u tri činjenice - broju zainteresovanih putnika na liniji ka Crnoj Gori, načinu opsluživanja u marini Budva koju je država od kraja juna vratila u svoje vlasništvo, kao i trenutnom lošem statusu zvanične Crne Gore u Hrvatskoj.




(Pobjeda)