22-09-2024

Budva Art Fest stiže do Šangaja, najmlađi talenti predstavljaju grad na svjetskoj sceni

Ilustrator iz Budve, Miloš Albijanić, odazvao se pozivu da učestvuje sa najmlađima i tinejdžerima na ovogodišnjem Budva Art Festu, koji se održao od 3. do 9. septembra u hotelskom kompleksu "Slovenska plaža". Festival na otvorenom, organizovan od strane NVO Urbani Kult iz Budve, poznate po manifestacijama Petrovac Jazz Fest i MNE Sun Reggae Fest, privukao je veliku pažnju svojim kreativnim radionicama i izložbama.



„Grad Budva polako postaje dio kulturnog svijeta, prije svega zahvaljujući našim najmlađima koji su svojim kreacijama i izložbom na Budva Art Festu stigli čak do Šangaja,“ izjavio je za portal RTV Budva Albijanić, ističući ponos što će radovi mladih umjetnika iz Budve biti predstavljeni na festivalu u Šangaju sredinom oktobra.

"Ovaj korak ka međunarodnoj sceni predstavlja značajan iskorak za buduće festivale u Budvi i omogućava mladim umjetnicima da predstave svoje vizije posjetiocima i turistima, ne samo u Crnoj Gori, već i širom svijeta", kazao je Albijanić.

Cjelokupan materijal sa Budva Art Festa biće izložen u Šangaju, što daje dodatni podstrek razvoju kulturne scene u Budvi.


D.B.