28-10-2024

Budva dominira u četvrtom kolu EPCG Superlige

Odbojkaši Budve nastavili su svoj uspješan put u EPCG Superligi, ostvarivši dva uvjerljiva trijumfa u četvrtom kolu. Nakon osvajanja prvog trofeja sezone u Superkupu Crne Gore, Budva je nastavila sa odličnim igrama, a ovaj put je bila uspješna u gostovanju kod Sutjeske, gdje su slavili rezultatom 3:0 (25:16, 25:13, 25:17).


Foto: Pixabay

U ovom meču, Miro Miljanić i Dalibor Lečić su svako postigli po deset poena, dok je 15-godišnji Vuk Stanojević doprinio sa devet poena, a Vasilije Milenković sa 8. Sutjeska je imala svojih pet poena, od kojih su po šest osvojili Stefan Crnogorac i Dragan Stojanović.

U preostalim mečevima četvrte runde, Jedinstvo je takođe ostvarilo pobjedu protiv Galeba rezultatom 3:0 (25:13, 25:19, 25:11). Vladan Stojanović je bio najbolji igrač na terenu sa 18 poena, a kapiten Galeba, Vasilije Božović, završio je meč sa sedam poena.

Četvrto kolo pokazalo je da Budva ostaje jedna od najjačih ekipa u crnogorskoj odbojci, a njihova forma nagovještava još uzbudljivih mečeva u nastavku sezone.