20-05-2024

Budvanski mališani ove godine dio Eko karnevala

U petak, 24. maja održava se treći po redu Eko karneval, jedinstveni događaj posvećen podizanju svijesti o značaju zaštite životne sredine i promovisanju ekoloških vrijednosti među najmlađima, saopšteno je iz Asocijacije Eko Vrtića.


Foto: Asocijacija Eko Vrtića

Kako navode, karneval se održava u Njegoševom parku u Podgorici, a ove godine učestvuju i dva vrtića iz Budve - JPU Ljubica Jovanović Maše i PPU Maštolend.

Program uključuje defile mališana preko Ruskog mosta, zatim koreografije koje su pripremili, zajednički ples, kao i predstavljanje eko maski i poruka i na kraju proglašenje najboljih.

Cilj Eko karnevala je edukacija djece o reciklaži i odgovornom ponašanju prema prirodi, te promovisanje ekoloških inicijativa kroz kreativne aktivnosti.

Pored toga, na događaju će biti predstavljene i bio kuglice, inovativni način čišćenja teških metala i otpadnih voda, uz stvaranje čiste vode i kiseonika.

Radovi nastali na radionicama "Eko umjetnost u pokretu" biće izloženi tokom karnevala.

Takođe, u sklopu karnevala održaće se i velika Akcija „Pet Boca za pet boja“ – donesete pet plastičnih boca, a zauzvrat dobijete rasad jednogodišnjeg cvijeća iz rasadnika Zelenila