05-09-2021

Crnogorskim borcima pet zlatnih medalja u Skoplju

Kik boks reprezentacija Crne Gore nastup na prvenstvu Balkana u Skoplju završila je sa pet zlatnih, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Crnogorskim borcima pet zlatnih medalja u Skoplju | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/pixabay.com

Prvaci su postali senior Filip Sekulović i juniori Miloša Mugoša, Nikola Jovetić, Danilo Bećirović i Matija Drobnjak.

Sekulović je u finalu sa 3:0 savladao Alberta Ugrinčića iz Bosne i Hercegovine. Prethodno je bio slobodan.

Mugoša je u finalu discipline K1 (kategoriji preko 91kg) nokautom u drugoj rundi pobijedio Aleksandra Dondura iz Srbije.

Prethodno je predajom nakon prve runde savladao Haruna Sinanovića iz Bosne i Hercegovine.

Danilo Bećirović je finalu lou kika do 81 kg prekidom u trećoj rundi slavio protiv Slavea Deliovskog iz Sjeverne Makedonije.

U polufinalu tehničkim nokautom bio bolji Milana Mikića iz Srbije. Nikola Jovetić je meču za zlato pobijedio Imrana Zaimovića iz Bosne i Hercegovine sa 3:0.

U polufinalu savladao je predstavnika Sjeverne Makedonije takođe sa 3:0. Prvak na tatamiju postao je Matija Drobnjak sa trijumfima protiv boraca iz Sjeverne Makedonije.

Srebrna odličja pripala su junioru Iliji Peroviću i senioru Lazaru Klikovcu, dok su se bronzama okitili senior Nikola Prlja i juniori Uroš Vučinić i Hazret Imeri.

Nikola Jovetić proglašen je za najboljeg mlađeg juniora šampionata u disciplini lou kik, dok je Miloš Mugoša najbolji stariji junior u K1.

Selektor Goran Radonjić smatra da je crnogorska selekcija napravila vrhunski rezultat.

“Ovo je odličan rezultat naših boraca. Reprezentacija je nastupila u podmlađenom sastavu. Neki takmičari su debitovali za državni tim i pokazali sjajnu formu. Zadovoljan sam kako su nastupili naši kik bokseri i nadam se da će spremni dočekati predstojeće Svjetsko prvenstvo za seniore i Evropsko za kadete i juniore”, zaključio je Radonjić.

Na šampionatu u Skoplju nastupilo je oko 200 takmičara iz šest zemalja.