18-10-2024

Crveni krst Budva: Mjesec solidarnosti sa starijim osobama

Povodom Mjeseca solidarnosti sa starijim osobama, Crveni krst Budva je pokrenuo niz aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti o važnosti brige za stariju populaciju i pružanje pomoći kako bi očuvali zdravlje kroz različite radionice i aktivnosti.


Foto: CKCG

Kako ističe sekretarka Crvenog krsta Budva, Milica Vučinić, za Radio Budva, jedna od glavnih inicijativa koju Crveni krst Budva sprovodi već godinama je organizacija časova gimnastike za žene starije dobi, uz stručnu podršku psihologa, psihijatara i drugih ljekara.

"Ove aktivnosti su prilagođene potrebama starijih osoba, sa akcentom na održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Naš klub je otvoren za sve sugrađane, a gimnastika, koju ovih dana sprovodimo na otvorenom, pokazala se kao izuzetno korisna preventiva za očuvanje zdravlja. Takođe, pripremamo se za obilježavanje oktobra kroz pojačane aktivnosti koje ćemo promovisati putem društvenih mreža", dodala je.

Takođe, Crveni krst redovno ažurira spiskove pojedinaca i porodica koje su korisnici socijalne pomoći.

“Naši korisnici nam se javljaju kada nađu posao, promijene svoj status iz podstanarskog u vlasništvo stana i vrlo su ažurni u izvještavanju”, zaključuje Vučinić.

M.O.