28-10-2024

Da li su Simpsonovi ponovo predvidjeli budućnost?

Simpsonovi su predvidjeli i ebolu, pobjednika Superboula – čak tri puta, zlatnu medalju SAD u karlingu, skandale u FIFA, pametne satove, autoispravku, kao i to da će Dizni kupiti Foks.

Da li su Simpsonovi ponovo predvidjeli budućnost? | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Kultna serija Simpsonovi već je toliko puta „predvidjela budućnost“ da nas svaki novi slučaj koji fanovi otkriju i podijele sa svijetom sve manje iznenađuje. Najnovije „predviđanje“ je tako otkriveno u epizodi uragana Nedi iz 1996. godine, u kojoj događaji neobično podsjećaju na one povezane sa uraganom Milton, koji je nedavno pogodio Floridu, prenosi Punkufer.hr.

Serija je, pored samog ogromnog uragana, predvidjela i neke stvari koje su mu prethodile, kao i neke koje su mu uslijedile. Stanovnici uvučenog Springfilda, baš kao i oni iz oblasti koju je pogodio Milton, opustošili su prodavnice prije oluje i podjednako se neadekvatno pripremili za vjetar.

Stanovnici Springfilda, baš kao i oni iz pravog Tampa Beja, evakuisani su, a kao i uvijek, pisci serije su bili nevjerovatno precizni u detaljima, kao što je, ovoga puta – naredba za evakuaciju.

Sličnosti između uragana Nedija i Miltona istaknute su u video snimku Make Your Day TikTok, gdje možete i sami da vidite da li je teorija malo nategnuta ili ne.

Ipak, na društvenoj mreži Iks pojavili su se komentari da je video izmišljen i generisan uz pomoć vještačke inteligencije.

U obrazloženju pišu da montirani snimak sadrži slike onoga što je izgledalo kao stvarna epizoda Simpsonovih, uključujući scenu u kojoj se ime uragana pojavilo na ekranu informativne emisije. Međutim, oluja u stvarnoj epizodi bila je uragan Barbara.

Prateći iskustva porodice Simpson od 1989. godine, do sada je snimljeno više od 750 epizoda, a trenutno se snima 36. sezona. Autorski tim je već nekoliko puta, na pitanje o izjavi zbog navodnih predviđanja, naveo da su u duhu komedije i satire uvijek posezali za najluđim i najgorim scenarijima, baš kao i ovaj sa uraganom ili, kada – na koje niko drugi nije pomislio – predvidjeli su da će Tramp biti predsjednik SAD.

U epizodi iz 2000. „Bart u budućnost“, Liza postaje predsjednica Sjedinjenih Država u budućnosti i govori o budžetskom deficitu koji je Tramp ostavio iza sebe. Internet je poredio odjeću Lize Simpson kao predsjednice – ljubičasti kostim, bisernu ogrlicu i biserne minđuše – i potpredsjednice Kamale Haris na inauguracionom govoru 2021.

Simpsonovi su predvidjeli i ebolu, pobjednika Superboula čak tri puta, zlatnu medalju SAD u karlingu, skandale u FIFA, pametne satove, autoispravku, kao i to da će Dizni kupiti Foks. U prvoj epizodi 22. sezone Liza i Milhaus su se kladili na dobitnike Nobelove nagrade, a šest godina kasnije osvojio ju je Milhausov miljenik Bengt Holmstrem.

(N1)