30-05-2024

Danas počinje IV Mali festival regionalnih pisaca “Knjiga pod feral”

JU "Narodna biblioteka Budve" organizuje četvrti festival regionalni pisaca “Knjiga pod feral“ počeće danas na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu u Budvi.



Festival će u 21h početi nastupom umjetnika koji živi i stvara na relaciji Nikšić – Beograd, Moriana Lagartije (Vladimira Kosića) koji će predstaviti svoj novi album, a koji je u svojstvu pisca bio gost prošlogodišnjeg festivala. U nastavku programa stihove uz performans govoriće nam Nataša Sardžoska iz Skoplja, a na kraju prve večeri budvanskoj publici predstaviće se svima poznat Aleksandar Radunović – Popaj.

Druge festivalske večeri, u petak, 31. maja sa početkom u 21 h predstaviće nam se Katarina Mitrović i Vudu Popaj (Radenko Stojanović) iz Beograda koji će predstaviti svoja nova književna ostvarenja, ali ćemo uživati i u muzičkom nastupu Vudu Popaja.

Završne festivalske večeri, u petak u isto vrijeme o književnosti ćemo razgovarati sa Vladanom Krečkovićem iz Beograda i Markom Tomašem iz Mostara, a potom, u muzičkom dijelu programa nastupiće Sanel Marić – Mara iz Mostara čime ćemo završiti festival regionalnih pisaca „Knjiga pod feral“ koji četvrtu godinu zaredom organizuje Narodna biblioteka Budve.

Moderatori programa biće urednik Festivala Đorđe V. Gregović i Stanka Stanojević.