25-11-2019

Dom zdravlja Budva dobija lift

Povodom obilježavanja Dana opštine Budva, čelnici lokalne samouprave obišli su projekte na kojima su tokom novembra započeti radovi rekonstrukcije.

Dom zdravlja Budva dobija lift | Radio Televizija Budva

Tokom obilaska radova na rekonstrukciji Pedijatrijskog odjeljenja budvanskog Doma zdravlja, predsjednik Carević je istakao da je Opština Budva posvećena podizanju standarda kvaliteta svih građana bez obzira na to čija je to nadležnost, da li ministarstva ili lokalne samouprave.

"S tim u vezi, investirali smo određena sredstva za kompletnu rekonstrukciju Pedijatrije i smatramo da je ona odavno zrela za rekonstrukciju i da prioritet imaju naši najmlađi sugrađani" kazao je Carević.

On je konstatovao da se radovi sprovode kvalitetno i da vjeruje da će do kraja godine sve biti završeno.



"Kao što i sami možete da utvrdite to je nešto što je jako bitno za Dom zdravlja i ono što je jako važno jeste to, da ćemo mi kao lokalna samouprava i naredne godine uložiti značajan dio sredstava, još i veći nego ove godine, cijeneći da treba stvarati što kvalitetnije uslove i što bolju zdravstvenu zaštitu ne samo najmlađim stanovcima već svim stanovnicima opštine Budva, a nadamo se da će i Ministarstvo zdravlja prepoznati da je Budva zapostavljena u proteklom periodu te da će i oni uložiti određena sredstva. Bićemo u komunikaciji i nemamo dileme da li treba uložiti, ovdje treba puno ulaganja ali je važno da bude sinhronizovano i to ćemo i ostvariti" zaključio je Carević.


Podsjećamo da je lokalna samouprava ove godine opredijelila 30.000 eura za rekonstrukciju Doma zdravlja, a kako je predjsednik kazao iduće godine lokalna samouprava uložiće još više.

Ispred Doma zdravlja, u ime radnika i svoje lično ime predsjedniku Careviću i Opštini Budva zahvalila se direktorica Doma zdravlja, Vesna Vučetić, dodajući da je u toku cjelokupna rekonstrukcija od novih podova, pultova, vrata, a sve u cilju da naši najmlađi sugrađani imaju lijep ambijent prilikom dolaska u Dom zdravlja.

Kako je istakla, ovo je samo početak radova na rekonstrukciji budvanske zdravstvene ustanove.

"Zvanično mogu da objavim da je tender za ugradnju lifta završen prije pet dana, a da za nekih dvadesteak dana krećemo sa ugradnjom istog, nakon toga nas očekuju mnoge ozbiljne rekonstrukcije u Domu zdravlja", najavila je Vučetić.