18-10-2024

DPS Budva: Nikola Milović nosilac liste na predstojećim izborima, vrijeme je da se zaustavi politički haos

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva donio je sinoć odluku da profesor na Univerzitetu Crne Gore i aktuelni poslanik u Skupštini, Nikola Milović, bude nosilac liste na predstojećim izborima u Budvi.


Foto: DPS Budva

Saopštenje OO DPS Budva prenosimo integralno:

Na sjednici je takođe usvojena i odbornička lista za predstojeće izbore uz zajedničku ocjenu da je vrijeme da se zaustavi politički haos te da Budva nakon ovih izbora konačno dobije odgovornu gradsku upravu.

Nikola Milović redovni je profesor Ekonomskog fakulteta – Univerziteta Crne Gore, za oblast Ekonomska analiza i politika, na predmetima Nacionalna ekonomija, Ekonomija Evropske unije, Zajedničko tržište i politika konkurencije EU. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je 2003. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2007. godine, je stekao akademski stepen magistra ekonomskih nauka. Doktorsku disertaciju pod nazivom Konkurentnost privrede Crne Gore odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2011. godine. Zasnovao je radni odnos na Ekonomskom fakultetu, 2004. kao saradnik u nastavi. U zvanje docenta izabran je 2012. godine, 2017. godine u zvanje vanredni profesor, a 2022. godine je izabran u zvanje redovni profesor Univerziteta Crne Gore za oblast Ekonomska analiza i politika na Ekonomskom fakultetu.

Autor je udžbenika iz oblasti zajedničkog tržišta i politike konkurencije EU, tri monografije, više stručnih studija, preko 50 naučnih radova u međunarodnim časopisima u kojima se bavi problematikom iz oblasti ekonomske analize i politike. Član je Senata i Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore, i rukovodilac katedre za Ekonomsku analizu i politiku Ekonomskog fakulteta.

Od jula 2018. do avgusta 2023. bio je član Savjeta Centralne banke Crne Gore.

U periodu 2016 – 2022. godine, u dva mandata je obavljao funkciju Dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.
Nakon parlamentarnih izbora 2023. godine, izabran je za poslanika 28. saziva Skupštine Crne Gore.

Oženjen je, i otac je dvoje djece.