21-06-2024

Dragulj crnogorskog boksa: Opština Budva uručila nagradu Bojani Gojković

Crnogorska bokserka Bojana Gojković učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, takmičeći se u kategoriji do 54 kilograma. Tim povodom, Opština Budva je organizovala prijem za Bojanu, njenog trenera i predstavnike bokserskih saveza Crne Gore i Budve.


Foto: Portal RTV Budva

„Bojana je dobila specijalnu licencu od Međunarodnog olimpijskog komiteta zahvaljujući svojim nastupima, a njen talenat i ogromno žrtvovanje donijeli su rezultate. Osvojila je šest titula najboljeg sportiste od strane Olimpijskog komiteta Crne Gore i ovo je samo potvrda svega onoga što ona jeste. Ne sumnjamo u dobar rezultat koji će Bojana donijeti našem gradu", kazala je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.


Foto: Portal RTV Budva

Bojana nije krila uzbuđenje zbog predstojećeg takmičenja, ističući da se raduje i odlasku na pripreme u julu tokom kojih će imati priliku da se susretne i sa nekom od svojih protivnica.

„Jako sam ponosna i još uvijek nisam svjesna gdje idem, jer je učešće na Olimpijadi zaista san svakog sportiste. Obećavam da ću dati sve od sebe i predstaviti svoj grad i zemlju u najboljem svjetlu. Pripreme u Italiji od 1. do 12. jula biće prilika da se suočim sa nekom od svojih protivnica,“ izjavila je ona.

Predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Aleksandar Klemenko, istakao je značaj ovog događaja, navodeći da je isti rezultat timskog rada.

"Bojana je sa devet godina došla u klub, a sada svi zajedno idemo na Olimpijadu. Nadamo se da je ovo samo početak našeg prisustva na ovakvim takmičenjima. Ne idemo kao turisti, već kao ozbiljni konkurenti,“ kazao je Klemenko.

Predsjednik Bokserskog kluba Budva Davor Dokić je, navodeći da je Bojana dragulj crnogorskog boksa, istakao da su svi srećni zbog njenog uspeha, te da vjeruje da će u periodu koji slijedi dostići još bolji nivo forme, što bi moglo rezultirati osvajanjem medalje na Olimpijskim igrama.