13-06-2024

EEPA 2024: Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva

Evropska komisija i ove godine nagrađuje najbolje, najoriginalnije i najkreativnije projekte, inicijative ili programe na polju razvoja preduzetništva kroz Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva - European Enterprise Promotion Awards (EEPA), saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.


Foto: EEPA 2024

Kako ističu, takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primjere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope. Evropsko priznanje pobjednicima donosi vidljivost i promociju širom Evrope i kao pozitivan primjer inspiriše druge da pokrenu svoj biznis.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama takmiče za nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija:

- Promovisanje preduzetničkog duha,

- Ulaganje u preduzetničke vještine,

- Podrška digitalnoj tranziciji,

- Unapređenje poslovnog okruženja i podrška internacionalizaciji poslovanja,

- Podrška održivoj tranziciji,

- Odgovorno i inkluzivno preduzetništvo.

Pravo učešća imaju nacionalne, regionalne i lokalne institucije i organizacije, gradovi, regioni, jedinice lokalne samouprave kao i javno-privatna partnerstva između javnih vlasti i preduzetnika, obrazovnih programa i poslovnih organizacija.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci ili postojeće projekte/inicijative koji su u toku i uspješno se sprovode najmanje 15 mjeseci te je mjerljiv njihov rezultat/uticaj.

Ukoliko imate projekat ili inicijativu koja odgovara propisanim kriterijumima, prijavite se Privrednoj komori Crne Gore do 30. juna 2024. Prijave se dostavljaju elektronskim putem nacionalnom koordinatoru na email: vtomic@pkcg.org.

Više informacija o Evropskoj nagradi za promociju preduzetništva dostupno je na linku:

https://single-market-economy.ec.europa.eu/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en.