04-06-2024

(FOTO) Održan sastanak Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone

Koordinacioni tim za praćenje i pripremu turističke sezone za 2024. godinu danas je u sali SO Budva održao treći sastanak kojim je predsjedavala potpredsjednica Opštine Budva, Jasna Dokić, koja je između ostalog istakla da je početak turističke sezone uspješan, ali bez podrške sa centralnog nivoa.


Foto: Portal RTV Budva

Sastanku su prisustvovali između ostalog predstavnici Udruženja ugostitelja, Dom zdravlja, Uprave za inspekcijske poslove, Komunalnog preduzeća, CEDIS-a, Komunalne policije i komunalne inspekcije, Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, Sekretarijata za investicije, Službe Glavnog administratora i Službe za zaštitu i spašavanje.

Sekretar Sekretarijata za investicije Joko Popović istakao je da radovi u ulici 22. novembra teku planiranom dinamikom.

Načelnik Komunalne policije i inspekcije Vladan Braunović istakao je da je stanje stabilno u njihvom preduzeću.

Sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove Opštine Budva, Srđan Gregović kazao je da redovono izlaze na teren i prate situaciju.

"Redovono izlazimo na teren i trenutno obnavljamo zaštitnu panel ogradu. Jedna tačka je kod stadiona Lugovi i druga kod benzinske pumpe, već smo preduzeli određene aktivnosti po tom pitanju", istakao je Gregović.

Dragan Bozović načelnik Službe zaštite i spašavanja kazao je da su ovih dana imali veći obim posla.

"Nije dobro kad mi imamo posla. Pripremili smo se za požarnu sezonu, svakako da je spremni dočekujemo", kazao je Božović i dodao.

"JP Morsko dobro preuzelo je Luku Budva i kontaktirali su me povodom zaključivanja ugovora. Naša Služba nije pravni subjekat i uputio sam ih na Opštinu Budva da bi regulisali pravne stvari na tom nivou. Služba zaštite i spašavanja je opštinska firma i mi ne možemo da zaključujemo sami ugovore", kazao je između ostalog Božović.

Potpredsjednica Jasna Dokić kazala je da su tu, ali da se danas predstavnici iz Morskog dobra nisu pojavili na sastanak.

Glavna gradska arhitektica Jelena Lazić.

"Kod nas je takođe redovan posao i ide sve po planu. Najvažnija stvar je problem privremenoh objekata na teritoriji Opštine Budva. Komisija je imala sastanak vezan za taj program. Uprava za zaštitu kulturnih dobara za sve terase koje su postojeće da napravimo program zašto su postojeće. To nam sve zadaje dodatni posao. U toku je tekst gdje će biti definisano mnogo stvari. Trudili smo se da tip štandova, kioska koje je program Morskog dobra predvidio, da mi ne predvidimo nista drugo mimo toga. Tu smo za građane i da im olakšamo. Očekujemo od građana Starog grada da nam dostave gradjevinsku dozvolu, jer mislim da oni to nemaju", istakla je Lazić.

Aleksandar Jovanović iz Udruženja ugostitelja Budve je rekao da bi trebalo da se ukine dozvola.

"Svaki sadašnji lokal treba slikati, grafički obraditi, a to je nešto što nam nisu prošli put tražili", dodala je Lazić.

Predlog Jovanovića je bio da turistički vodiči budu striktno iz Budve.

Jovana Radović Koordinatoroa za turističku inspekciju, iz Uprave za inspekcijske poslove kazala je da oni do sada nisu imali ni jednu zvaničnu prijavu za turističke vodiče, ali obećava da će uraditi sve da riješe tu problematiku.

Iz MZ Stari grad apelovali su na nadležne institucije i Komunalno preduzeće da se više povede računa o pranju ulica Starog grada, jer su poslednji put oprane prije više od mjesec i po, a na pragu su kako kažu turističke sezone.

Potpredsjednica Dokić se zahvalila svima na današnjem sastanku i dodala da za sva dodatna pitanja i problematiku stoji na raspolaganju.