09-10-2024

(FOTO) Svečano obilježen Dan škole „Mirko Srzentić” u Petrovcu

Osnovna škola "Mirko Srzentić" u Petrovcu danas je svečano obilježila Dan škole u Spomen domu "Crvena komuna".

(FOTO) Svečano obilježen Dan škole „Mirko Srzentić” u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: RTV Budva/U.J.

Održana je svečana priredba kao centralni dio programa.

Sve prisutne pozdravila je direktorica OŠ "Mirko Srzentić" Ivana Kurtović.

"Dobar dan svima i srećan nam Dan škole. Prije dvije godine sa ove govornice obratila sam se sa izvjesnim strahom da li ćemo uspjeti da koračamo jednim kvalitetnim putem znanja, a danas sam u to sigurna. Iza nas stoje dvije godine sjajnog rada, velikog uspjeha, naših učenika, nastavnika, podrške mjesta, grada, podške Ministarstva prosvjete i NVO-a, ali takođe i novih subjekata koji su prepoznali sve što radimo. Danas sam ponosna na sve vas i spremna sam da se u narednom periodu suočim sa izazovima koji su svakodnevni kada je u pitanju rad sa djecom, ali i da vam poručim da vi što radite kod kuće, dragi roditelji, mi u školi ne možemo ispraviti. Budite nam partneri kao što ste bili i do sada, a ova sjajna djeca i nastavnici zaslužuju da imaju vašu podršku. Hvala vam i sretno!", poručila je Kurtović.



U okviru programa, učenici iz svih razreda predstavili su se raznovrsnim nastupima, uključujući muziku, pjesmu, igru, recitovanje i glumu, a poseban dio svečanosti bio je prikazivanje kratkog filma koji su snimili u saradnji sa nastavnikom Dušanom Radevićem.

Takođe, tokom svečanosti, uručene su diplome učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na jesenjem krosu, organizovanom tokom Evropske nedjelje sporta od strane nastavnice fizičkog vaspitanja Biljane Dajković.

Nakon zvaničnog programa, učenici sedmog razreda iskoristili su nenastavni dan za kreativnu radionicu, koju je vodila nastavnica jezika i književnosti Bojana Spalević i nastavnica likovne kulture Jelena Papović.