24-08-2020

(FOTO/VIDEO) Uspješno održan četvrti humanitarni plivački maraton

Četvrti po redu humanitarni plivački maraton uspješno je održan juče, a novac se skupljao za liječenje dječaka Andrije Bakića i Vanje Jovanovića iz Budve, kao i za adaptaciju Doma starih "Sveti vid" u Petrovcu.



Učestvovalo je 30 plivača, a maraton je startovao na plaži Kamenovo, oko ostrva Sveti Nikola do plaže na Svetom Stefanu.

"Ove godine sa mnom će plivati moji prijatelji, Petar Antonjoli, Dejan Pribilović i još par ljudi. Tako da je ovo humanitarni maraton svih nas. Plivaćemo u znak simbola protiv boleti. Plivaćemo protiv COVID-a, HIV-a, Parkinsona, dijabetesa, kancera, Alchajmera i svih bolesti", kazao je ranije Vučković.



Kako je on dodao, veliko zadovoljstvo i posebnu čast mu je predstavljalo to što je maraton isplivao u kapici koju je dobio na poklon od porodice Jovanović.

Na maratonu su učestvovali brojni profesionalni sportisti, a kako je kazao Vučković, dosta njih je sa njim išlo na treninge plivanja.

Kontrolni trening koji je održan dva dana prije maratona je protekao odlično, istakao je on.



Humanitarnom maratonu su se pridlužili triatlonci iz Podgorice i Kotora, kao i jedna triatlonka.

Posebna simbolika ovog maratona, kako je kazao Vučković, je što je ove godine isplivana "vrpca" kao znak borbe protiv svih bolesti, što je samo pojačalo značaj svega.

Maratonu je prisustvovala medicinska ekipa koja je brojila dva doktora, kao i dvije farmaceutkinje. Oni su neprestano motrili na plivače i brinuli o njihovim potrebama tokom trajanja maratona.

Svi plivači su potpisali ugovor kojim se navodi da plivaju na svoju odgovornost, a ljekarski pregledi su odrađeni dva do tri sata prije početka maratona.

Na samom početku okupljanja učesnika ponovljena su pravila o držanju socijalne distance tokom trajanja maratona, kako bi mjere NKT bile ispoštovane u cjelosti.

Na kraju, Vučković je najavio još jedan maraton koji bi, prema njegovim riječima trebao da se dogodi za nekih deset do 15 dana sa istom kilometražom ali drugom distancom.



Svi učesnici su pored određenih pauza koje su bile predviđene programom, takođe mogli u bilo kojem trenutku zatražiti i sopstvenu pauzu, kako bi se odmorili nakon čega bi, u dogovoru sa timom ljekara i farmaceuta, nastavili plivački maraton.

Vučković je istakao da je sve prošlo sjajno te da je veoma zadovoljan time kako je maraton protekao.

Za donacije za Vanju Jovanovića račun je u Erste banci 540-32019144-67

Za donacije za Andriju Bakića račun je u Erste banci 540-32146947-02

Za donacije za Dom starih račun je u Hipotekarnoj banci 520-14941-66