13-09-2024

Hoteli HG Budvanska Rivijera popunjeni u postsezoni; Kaluđerović: Interesovanje gostiju nadmašilo očekivanja

Tokom postsezone, hoteli u Budvanskoj rivijeri ostvarili su izuzetne rezultate, premašivši planove i očekivanja. Prema riječima direktorice marketinga pomenute hotelske grupe, Jelene Kaluđerović, kapaciteti hotela su trenutno popunjeni 100 posto, a interesovanje gostiju i dalje nadmašuje mogućnosti smještaja.

Hoteli HG Budvanska Rivijera popunjeni u postsezoni; Kaluđerović: Interesovanje gostiju nadmašilo očekivanja | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, HG Budvanska rivijera

Ova uspješna sezona potvrđuje snažnu privlačnost Budve kao turističke destinacije, čak i van glavnih ljetnjih mjeseci.

Ona je istakla da u ovom periodu dominiraju gosti koji dolaze kroz organizovane grupe.

"Dakle, u pitanju su brojna sportska dešavanja, imamo radničke igre, imaćemo krajem septembra manifestaciju "Sport za sve". Zato su upravo naši hoteli za njih odlične destinacije, jer smo mi prepoznati po tome da smo najveća hotelska grupacija u Crnoj Gori. Kada je u pitanju struktura gostiju ovdje u Slovenjskoj plaži dominiraju gosti sa tržišta, prije svega Srbije, kada su u pitanju te organizovane grupe. U hotelu Aleksandar i u hotelima Palas i Kastelstva u Petrovcu imamo goste iz Francuske i Velike Britanije. To naša tradicionalna tržišta, gosti koji dolaze preko naših tradicionalnih partnera i agencija", kazala je Kaluđerović za program Radija Budve.

Dodaje, da su gosti koji dolaze sa dalekih tržišta zaista prijatno iznenađeni.

"Čak mnogi od njih nisu ni izašli iz Slovenske plaže, nisu imali potrebu da iz ove ljepote odu do Starog grada, iako mi to naravno uvijek preporučujemo, pogotovo za one goste koji prvi put borave u Budvi. Zadovoljni su gosti koji su došli ove godine. Mi smo cijelo ljeto i radili ankete i direktno razgovarali sa gostima. Naravno, kao i u toku svake turističke sezone, nije sve bilo idealno. Bilo je tu naravno i nekih kritika. Upravo kroz razgovor sa gostima i sprovođenjem anketa na licu mjesta ili u najkraćem mogućem roku popravimo ono što nije bilo dobro, ali sve u svemu, opet je nekako najviše pozitivnih komentara odnijela Slovenska plaža. Koncept zelenih površina je samo jedan dokaz da sa ovim konceptom treba da nastavimo u budućnosti i da ga i dalje razvijamo u tom pravcu održivog turizma", zaključila je ona.

D.Č.