05-08-2024

Insert iz ljeta: Lazar Nikolić - Barka, dobra ekipa i muzika najveći gušt

U sklopu festivala „Grad teatar” nedavno je održana premijera predstave „Protekcija”, čiji je jedan od aktera i Budvanin Lazar Nikolić, koji se u emisiji „Budvansko ljeto, podgoričke priče” osvrće na izazove sa kojima se suočavaju mladi glumci u regionu, ali i svega što ga veže za rodni grad.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

"Kada čovjek završi fakultet, niko mu ne garantuje posao. To nije zgodan položaj, ali vjerujem da talenat i rad uvijek isplivaju na površinu. Dobar glas se daleko čuje, i uz pošten rad i maksimalno zalaganje, uspjeh je neizbježan", ističe Nikolić.

Pored toga, on naglašava značaj pozorišta u karijeri svakog glumca.

"Pozorište mora biti prioritet svakom glumcu. To je temelj gdje se stiču najveći zanat i iskustvo, dok su televizija i film svakako divne stvari, ali se koriste drugi alati. Ja sam svakako više za pozorište."

Govoreći o uticaju Grada teatra na svoj život, Nikolić ističe da je isti imao veliku ulogu u odabiru karijere.

"Kao klinac, uvijek sam bio iza zidina i gledao predstave. Sve mi je to bilo bajkovito, i svakako da me ispunjavalo i na kraju krunisalo time da se odlučim na taj korak i upišem glumu", dodaje on.

Kao poseban trenutak u karijeri, i ispunjenje jedne od najvećih želja, izdvaja dijeljenje scene sa Žarkom Lauševićem u kultnoj predstavi 'Kanjoš Macedonović' u režiji Vide Ognjenović.

"Da moram da biram, to bih možda naveo kao neki trijumf”, kazao je on.

Za kraj, ističe da nije ljubitelj gužvi, te da pučinu više voli da gleda sa druge strane.

"Barka, dobra ekipa i dobra muzika, to je moj gušt. Mislim da ovdje nekako i dalje njegujemo taj karnevalski duh, i okupljanja sa društvom nikada nisu jednostavna, uvijek bude anegdota i zdravog humora. To su stvari koje me drže za Budvu, i nikada ne želim da odustanem od ovog grada", zaključuje Lazar.


Video: RTB