14-03-2024

Kentera otvara vrata umjetnosti: Besplatna Škola za mozaik, slikarstvo i vitraž počinje sa radom

Uzbudljive vijesti stižu za ljubitelje umjetnosti u Budvi! U ponedjeljak, 18. marta, počinje sa radom besplatna Škola za mozaik, slikarstvo i vitrarž pod vođstvom umjetnika Jovana Pake Kentere. Ovogodišnja Škola donosi proširenje programa u skladu sa rastućim brojem polaznika i interesovanjem za različite tehnike.

Kentera otvara vrata umjetnosti: Besplatna Škola za mozaik, slikarstvo i vitraž počinje sa radom | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

U razgovoru za Radio Budvu Paka Kentara otkrio je detalje i informacije za sve zainteresovane polaznike.

"Škola se širi kako bih uključio i đake od prvog do četvrtog razreda kroz program slikarstva. Angažovao sam profesora Prelevića, slikara, i gospođu Jelenu Mandić, istoričarku umjetnosti i talentovanu slikarku, za vođenje ovih radionica", objasnio je Kentara.

Dodatno, profesor Boban Marinković, koji iz opravdanih razloga nije bio prisutan od početka, pridružiće se timu kako bi predavao vitraž. Početak škole obilježiće formiranje grupa polaznika nakon upoznavanja.

"Biće formirana manja grupa za školarce za slikarstvo, druga grupa za starije polaznike, dok ćemo grupu za mozaik prilagoditi novim članovima", dodao je Kentara.

Planirani raspored časova obuhvata slikarstvo tri puta nedjeljno i mozaik četiri puta nedjeljno, sa časovima u trajanju od dva do tri sata. Takođe, u narednom periodu je u planu i organizovanje izložbe radova polaznika iz oblasti slikarstva.

Upis za Školu još uvijek traje, a svi zainteresovani pozvani su da se pridruže ovoj dinamičnoj umjetničkoj porodici koja već godinama uspješno radi i stvara.

Radionica počinje sa radom u ponedjeljak, 18. marta na Svetom Stefanu sa početkom u 18 sati.

Više informacija možete dobiti na broj 069 029 460.

D.B.