26-06-2024

Knežević: Od oktobra izgradnja trafostanice u MZ Podostrog

Stanovnici Mjesne zajednice Podostrog se suočavaju sa brojnim problemima, a jedan od gorućih problema je nedostatka električne energije. Međutim, kako je kazao predsjednik pomenute mjesne zajednice, Gojko Knežević u emisiji Jutrom iz Budve, od oktobra im je obećana trafostanica.

Knežević: Od oktobra izgradnja trafostanice u MZ Podostrog | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, RTV Budva

"Mi smo u saznanju da se krenulo sa mrtve tačke, našao se neki kompromis između Opštine Budva i CEDIS-a, jer ima nekih djelova puta preko kojih treba da prođe kabal i to sada i treba dozvolu od Opštine. Koliko sam ja već dugo prdsjednik i koliko sam ja na poziciji, mi već sedam godina ganjamo dozvolu. Tek smo sada, unazad dva mjeseca dobili to saznanje", istakao je Knežević.

Opština Budva svake godine u saradnji sa CEDIS-om radi pripremu turističke sezone, dodao je on.

"Nama je najviše pomogao gospodin Vukadinović. On je iznio problem naše mjesne zajednice, naše i još dvije trafostanice. Nakon tog sastanka potpredsjednica je bila voljna da nam pomogne i dobili smo uvjerenje da će Opština Budva sve da uradi što je neophodno prema CEDIS-u da mi dobijemo građevinsku dozvolu da bismo napravili tu trafostanicu. Mi u oktorbru možemo očekivati da će se započeti radovi", istakao je on.

Dodao je da mjesna zajednica ima još problema ali da je trafostanica jedan od gorućih.

"Kada imate struju vi možete sve. Neki seljani su počeli da se javljaju već da nemaju vode, i to je jedan od problema ali treba krenuti od onog najvažnijeg", kazao je on.

Detalje razogovora pogledajte u nastavku: