22-10-2024

Koalicija Za budućnost Budve - Budva mora naprijed predala listu

Koalicija "Za budućnost Budve - Budva mora naprijed," na čelu sa Mladenom Mikijeljem, večeras je zvanično predala svoju listu Opštinskoj izbornoj komisiji, uoči vanrednih izbora u Budvi zakazanih za 17. novembar.

Koalicija Za budućnost Budve - Budva mora naprijed predala listu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Nosilac liste "Budva mora naprijed" Mladen Mikijelj obratio se građanima Budve podsjećajući ih na važnost predstojećih lokalnih izbora i na potrebu za stabilnom i odgovornom vlašću koja će osigurati prosperitet grada.

U govoru održanom pred okupljenim građanima, Mikijelj je istakao kako je u prethodnom izbornom ciklusu postavljena jasna dilema – napredak ili stagnacija Budve.

„Prije manje od pola godine, kada smo predavali listu za izbore u maju, sa ovog mjesta smo saopštili da pravimo jasan izbor: ili ćemo gurati Budvu naprijed, ili će Budva tapkati u mjestu,“ rekao je Mikijelj, naglašavajući da su neki od političkih aktera, uprkos obećanjima, odlučili da formiraju koaliciju s DPS-om nakon izbora.

Ove odluke, kako je istakao, bile su suprotne volji birača.

Mikijelj se osvrnuo na ljeto koje je Budva provela pod vlašću koalicije s DPS-om, rekavši da su negativni rezultati te vlasti vratili grad u stanje slično onom iz vremena kada je DPS imao apsolutnu kontrolu.

„Budva je ponovo došla na dno. Na isto ono dno na kojem je bila za vrijeme vlasti DPS-a,“ naglasio je on.

Pozivajući građane da na izborima 17. novembra glasaju za njegovu koaliciju, Mikijelj je naglasio važnost izgradnje stabilne vlasti koja će biti posvećena razvoju grada, a ne političkim eksperimentima.

„Definitivno moramo donijeti jasnu odluku. Nema više vremena za eksperimentisanje, ne smijemo imati dilemu gdje će završiti glas koji damo,“ poručio je Mikijelj.

Uz podršku državne vlasti, Mikijelj je obećao realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata za Budvu.

„Sada nam je mnogo lakše. Sad imamo i stabilnu državnu vlast u kojoj se nalaze i ljudi koji su spremni da nam pomognu,“ rekao je, podsjećajući na jedinstvo i energiju koju je koalicija imala u maju i koja, prema njegovim riječima, traje i danas.

Na kraju govora, Mikijelj je pozvao građane na još jednu pobjedu, ističući važnost zajedničkog djelovanja kako bi se Budva usmjerila ka napretku:

„Zato, 17. novembra, svi zajedno do još uvjerljivije pobjede“.

Na listi su:

1. Mladen Mikijelj 2. Nemanja Kuljača 3. Bojana Pićan 4. Marko Gregović 5. Miloš Duletić 6. Ilija Gigović 7. Jovana Todorović 8. Nikola Vučićević 9. Slobodan Raičević 10. Nikola Kažanegra 11. Verica Kaljević 12. Milena Kažanegra 13. Marina Duletić 14. Goran Pejović 15. Filip Vujović 16. Bojana Vuksanović 17. Davor Vukelić 18. Kristina Rafailović 19. Veselin Marković 20. Goran Doljanica 21. Predrag Džiknić 22. Radoslav Maslovarić 23. Danica Orlović 24. Rade Šušić 25. Jelena Zekić 26. Milica Babić 27. Dijana Došljak 28. Bojana Tešević 29. Maša Vukić 30. Tijana Rađenović 31. Lucija Đurašković 32. Krsto Rađenović 33. Nikola Kralj