15-08-2024

Komunalna policija i inspekcija: Građani i turisti blokiraju kontejnerske stanice širom Budve uprkos kaznenoj politici

Službenici Komunalne inspekcije i policije Opštine Budva su u julu izdali preko 1700 prekršajnih naloga. Uprkos povećanom obimu posla tokom turističke sezone i velikom broju nadležnosti, ova služba preduzima sve mjere i radnje kako bi bila na visini zadatka i odgovorila svim izazovima na terenu.


Foto: Pexels

Tokom turističke sezone, posebno u večernjim satima, intezivne su kontrole Komunalne inspekcije i policije na teritoriji kompletne Opštine Budva.

“U večernjim časovima je naročito izražena problematika u saobraćaju. Asistiramo saobraćajnoj policiji kako bi se isti brže regulisao, nakon čega kontrolišemo prodavce i vanpijačnu prodaju duž cijelog šetališta. Zatim, u večernjim časovima, između 22 i 23 pa do 1 čas iza ponoći, kontrolišemo buku u klubovima u Starom gradu i kod Lugova”, ističe pomoćnik načelnika Komunalne inspekcije i policije Miloš Đurašević za Polis.

Pored toga, on navodi da pauk vozilo dnevno ukloni preko 100 nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila, a uprkos kaznenoj politici, turisti i sugrađani i dalje blokiraju kontejnerske stanice.

“Ukoliko mi ne uočimo prekršaj, oslanjamo se na prijave vozača Komunalnog preduzeća. To nam je prioritet, i kada oni prijave odmah izlazimo na teren kako bi se oslobodio pristup stanicama. Ovo je nažalost čest problem. Građani se često žale, ali treba da budu svjesni da mi imamo na desetine stanica u opštini Budva koje su blokirane nepropisno parkiranim vozilima. Mi se trudimo da te lokacije obiđemo u terminima kada oni obilaze te lokacije i da im oslobodimo teren kako bi nesmetano ispraznili kontejnere”, objašnjava Đurašević.

Takođe, u večernjim satima sprovodi se i kontrola buke u ugostiteljskim objektima.

“Ugradnja limitatora u Starom gradu se radi po Zakonu o turizmu, članu 80/81, gdje se isti ugrađuju na nivou buke do 65 decibela. Osim toga, postoji i Odluka o zoniranju grada kojom je predviđeno 35 decibela. Međutim, ovlašćena agencija istu ne primjenjuje”, ističe glavni komunalni inspektor Marjan Šćekić.