13-08-2024

Koordinacioni tim za turističku sezonu analizirao aktuelne izazove u Budvi

Danas je u sali Skupštine opštine Budva održan sastanak Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone. Sastankom je predsjedavala potpredsjednica Opštine Budva, Jasna Dokić. Tokom sastanka, članovi tima analizirali su trenutnu situaciju u gradu i diskutovali o izazovima koji prate ovogodišnju turističku sezonu, sa ciljem pronalaženja optimalnih rješenja za unaprijeđenje uslova i pružanja što kvalitetnije usluge posjetiocima.

Koordinacioni tim za turističku sezonu analizirao aktuelne izazove u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Dokić, u izjavi za naš portal izrazila je razočarenje zbog izostanka podrške od strane Ministarstva turizma i JP Morsko dobro na današnjem sastanku Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone.

Uprkos tome, naglasila je da je Budva trenutno puna gostiju, da sve službe rade punim kapacitetom, i da su problemi s vodom i električnom energijom pod kontrolom zahvaljujući naporima lokalnih institucija.

"Danas su uglavnom bili prisutni svi sa lokalnog nivoa, a sa državnog jedino je bila Uprava za inspekcijske poslove. Izostala je podrška saradnje onih koji su trebali danas da budu tu, Ministarstvo turizma i JP Morsko dobro. Ne bih trošila vrijeme, bitno je da je Budva puna gostiju. Kolege iz TO su nas informisali da je popunjenost na onom nivou kao i prethodne godine. Takođe, sve službe rade punim kapacitetom. Što se tiče količine vode, ima je dovoljno. Bilo je nekih nedoumica, međutim, prebrodili su situaciju. Sušna je godina i velike su vrućine. Ja se zahvaljujem kolegama iz Regionalnog vodovoda jer su prepoznali situaciju i dali su u određenim momentima veću količinu budvanskom Vodovodu. Takođe, bilo je prethodnih dana i nestašice električne energije, kolege iz CEDIS-a to ne raduje ali daju svoj maksimum da to prevaziđu. Komunalni red postoji, a svakako da postoje situacije i kada nije na nekom nivou, ali ne osporavamo njihov rad i vjerujem da daju svoj maksimum", istakla je Dokić.

Poziva sugrađane i turiste da vode računa o načinu parkiranja i da svi zajedno održavamo komunalni red jer jedino tako dostavna vozila i vozila svih službi mogu da dođu do onih lokacija na kojima i treba da budu, zaključila je Dokić.



D.Č.