18-07-2024

Krapović: Crna Gora se zalaže za očuvanje međunarodnog poretka

Crna Gora se zalaže za očuvanje međunarodnog poretka i vladavinu prava, kao i za saradnju svih aktera koji dijele iste vrijednosti, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović u razgovoru sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Kine, Caom Đijafengom.


Foto: Ministarstvo odbrane

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović je kazao da je uvjeren da će se bilateralni odnosi Crne Gore i Kine razvijati uz međusobno uvažavanje spoljnoplitičkih pozicija dvije države.

Krapović je naglasio važnost konstruktivnih ekonomskih odnosa, kao oblasti u okviru koje Crna Gora i Kina mogu dodatno ojačati uzajamne relacije.

On se, kako je saopšteno, osvrnuo na širi bezbjednosni kontekst i sve kompleksnije izazove i kazao da se Crna Gora snažno zalaže za očuvanje međunarodnog poretka i vladavinu prava, kao i za saradnju svih aktera koji dijele iste vrijednosti.

Govoreći o strateškom značaju Zapadnog Balkana, Krapović je istakao važnost očuvanja stabilnosti u tom dijelu Evrope.

„Crna Gora će ostati posvećena unapređenju međusobnog dijaloga i saradnje, kao i promociji evropske i evroatlantske perspektive zemalja regiona“, kazao je Krapović.

Cao je, kako se navodi u saopštenju, rekao da će nastojati da tokom svog mandata pruži konstruktivan doprinos dodatnom osnaživanju odnosa Crne Gore i Kine na planu bilateralne saradnje.

On je istakao da Crnu Goru i Kinu povezuje tradicionalno i istorijsko prijateljstvo, što predstavlja dobru osnovu i važan preduslov za dalje razvijanje odnosa na poljima od zajedničkog interesa.

(Mina)