29-08-2024

Lokalni gradski prevoz prilagođava red vožnje za novu školsku godinu

Uprkos velikim saobraćajnim gužvama i radovima na glavnim gradskim saobraćajnicama, lokalni autobuski prevoz je funkcionisao tokom ljeta bez većih problema i kašnjenja.


Foto: arhiva, portal RTV Budva

Do kraja avgusta na snazi je ljetnji red vožnje koji će se od početka septembra mijenjati na pravcu prema Petrovcu, umjesto na 40 minuta, saobraćaće se na svaki sat, a od 15. septembra će se uskladiti i đačke linije, rekao je za Radio Budvu direktor Mediteran expresa Mladen Rajović.

"Jako smo zadovoljni jer su bile su velike guže, a mi smo uspjeli nekako na pravi način da prebrodimo sve to i da ispoštovamo taj red vožnje koji je bio, što se tiče linije Budva- Sveti Stefan, na svakih 10 minuta, Budva - Petrovac svakih 40 minuta, tako da u potpunosti smo to sve ispoštovali i jako smo zadovoljni", kazao je Rajović.

Pred nama je Petrovačka noć, veliki broj gostiju koji su na Budvanskoj rivijeri vjerovatno će posjetiti ovu manifestaciju. Na pitanje, da li imaju nekih mogućnosti da na sam dan održavanja manifestacije promijene red vožnje, Rajovič je odogovorio:

"Posljednji polazak trenutno iz Petrovca za Budvu je u 1.10 poslije ponoći. Naravno, zbog količine posla tokom toga dana mi ćemo znati i vidjeti kakva je situacija i ukoliko bude bilo potrebno da se produži, da se pojača polazak, to ćemo svakako uraditi", istakao je.

Počinje nova školska godina, te 1. september označava i drugačiji režim saobraćaja kada je lokalni prevoznik u pitanju, tačnije, ove godine od 2. septembra.

"Za sad u septembru mjesecu Sveti Stefan ostaje i dalje na svakih 10 minuta. Jedino što će biti promjena jeste ta linija Budva-Petrovac koja je do sad išla na svakih 40 minuta, a sada će ići na svakih sat.

Kada je u pitanju prevoz od Brajića, Lapčića, Markovića do Budve za đake, sredinom septembra doćiće do promjene u redu vožnje.

"Početkom školske godine mi smo u pragovorima sa roditeljima i sa školama. I samim tim, na osnovu toga pravimo red kako bismo omogućili svoj djeci da nesmetano dođu u školu i da se vrati iz škole. Tako da tu će biti promjena sredinom septembra sigurno kako bismo, kao što sam rekao, uskladili red vožnje da sva djeca i redovni putnici mogu doći na vrijeme u Budvu i vratiti se svojim kućama", zaključio je Rajović.