17-10-2024

Marko Adžić trijumfovao u Dubrovniku: Sedma titula šampiona za crnogorskog asa na brdskim stazama

Posljednja trka za Šampionat Crne Gore održana je proteklog vikenda u Dubrovniku, gdje je vožena 24. Nagrada Dubrovnika, na dionici od Mosta Franje Tuđmana do Osojnika.


Foto: Marko Adžić

"Organizacija trke bila je na izuzetno visokom nivou, uz prisustvo više od 90 automobila iz različitih zemalja. Sve je počelo u petak, kada su takmičari pristizali na prijem i verifikaciju, dok su subotnji dan obilježili dva treninga i izuzetno brze vožnje, koje su rezultirale novim rekordima po klasama, kazao je za naš portal Marko Adžić koji je osvoji sedmu tituli šampionata.

U Klasi 1.4 Grupa A, konkurencija je bila snažna.

"Već u subotu, tokom prvog i drugog treninga, uspio sam poboljšati svoje vrijeme iz prošle godine za čak šest sekundi. Ipak, vrijedi napomenuti da smo ušli u trku s problemom s mjenjačem, koji nismo uspjeli otkloniti nakon prethodne trke zbog nedostatka vremena.

Glavna trka vožena je u nedjelju. Iako sam na treninzima postigao odlična vremena, to nije bilo dovoljno. Unatoč problemima s mjenjačem, uspio sam u nedjelju dodatno spustiti svoje vrijeme za još dvije sekunde, što je rezultiralo novim obaranjem rekorda klase, te sam završio prvi u svojoj klasi na kraju trke", istakao je on.


Foto: Marko Adžić

Pored ovog uspjeha u Dubrovniku, ove godine je pobijedio na pet trka u okviru Šampionata Crne Gore

"Imao sam jedno drugo mjesto, kao i jedno odustajanje zbog kvara na automobilu. Ovi rezultati su mi donijeli još jednu titulu za 2024. godinu u Klasi 1.4 Grupa A, što predstavlja moju sedmu titulu u Šampionatu Crne Gore na brdskim stazama. Mogu slobodno reći da sam izuzetno zadovoljan ostvarenim", dodao je on.

Sada slijedi zimska pauza i priprema automobila za narednu sezonu, dodao je.

"Za sljedeću godinu, planiram biti maksimalno spreman jer će borba za osmu titulu šampiona biti veliki izazov.Ovim putem želim izraziti veliku zahvalnost svojim sponzorima koji su me vjerno podržavali tokom cijele sezone, jer bez njihove pomoći ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Također, zahvaljujem i svojim prijateljima, porodici, te klubu za koji vozim – AMSK Podi", zaključio je Adžić.

D.Č.