05-06-2024

Martinović: Zajedničkim djelovanjem možemo očuvati životnu sredinu

Svjetski dan zaštite životne sredine treba da podsjeti na važnost svakodnevnih napora za zaštitu prirodnih resursa i podizanje svijesti o ekološkim izazovima sa kojima se suočavamo, kazao je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

Martinović: Zajedničkim djelovanjem možemo očuvati životnu sredinu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/arhiva

On je povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, rekao da se zajedničkim djelovanjem mogu postići ciljeve očuvanja životne sredine.

Martinović je naveo da se Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera kroz svakodnevne aktivnosti, projekte, i zakone koje predlaže i koji su usvojeni, trudi da osigura održivu budućnost za buduće generacije.

"Neophodno je da svi budemo uključeni, jer jedino zajedničkim djelovanjem možemo postići ciljeve očuvanja životne sredine i unapređenja kvaliteta života", rekao je Martinović.

On je istakao da su Vlada i Ministarstvo prepoznali očuvanje ekologije kao bitan prioritet i da će nastaviti da podržavaju inicijative koje doprinose zaštiti prirode i podstiču ekološku svijest u društvu.

"Ministarstvo sa građanima, nevladinim organizacijama i zainteresovanim institucijama organizovalo niz aktivnosti i akcija kako bi podiglo svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i promovisalo odgovorno ponašanje prema životnoj sredini", kazao je Martinović.