01-08-2024

Milenković sjutra u bazenu, Kuljača dan kasnije

Crnogorski plivač Miloš Milenković sjutra će početi takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu, dok će dan kasnije u bazen Jovana Kuljača.


Foto: COK

Milenković će nastupiti na 100 metara delfin, dok će Kuljača plivati 50 metara slobodnim stilom.

Milenković je kazao da učešće na Olimpijskim igrama
predstavlja za njega veliko iskustvo.

"Očekujem da plivam najbolje moguće. Imam cilj - da dam sto odsto, bilo bi dobro da oborim i nacionalni rekord", kazao je Milenković.

Kuljača je naglasila da je osjećaj fenomenalan i da vjeruje da će sve da bude super.

"Ovih dana smo bili na bazenu, gledali smo kvalifikacije, polufinala, finala... Arena je puna ljudi. Dobar je osjećaj gledati njih kako navijaju. Jedva čekam da to osjetim. Cilj je da dam sve od sebe, da uživam i plivam ispod 27 sekundi", rekla je Kuljača.

Selektorka Danijela Franeta kazala je da želi da Milenković i Kuljača uživaju i daju sve od sebe.

"Osjećaj je fantastičan, prethodnih dana smo trenirali na bazenu, na kojem će sjutra nastupiti. Navijanje je fantastično, publika podržava sve sportiste i to će za njih jedan poseban osjećaj. Treba da uživaju. Iako su mladi, moraju da budu svjesni gdje su došli i zašto su došli, da moraju da daju sve od sebe", rekla je Franeta.

Ona je naglasila da su Milenković i Kuljača mladi i da će im Olimpijske igre u Parizu biti početna stanica.

"Sa 19 i 21 godinom doći na prvo veliko takmičenje je ogroman uspjeh. Bilo bi lijepo da zaokružimo sa državnim rekordima. Vidjećemo kako će sve izgledati", poručila je Franeta.

Kvalifikacione trke, u kojima će plivati Milenković i Kuljača, počeće u 11 sati.

(Mina)