26-07-2024

Mirna turistička sezona u Budvi: Efikasan plan rada budvanske policije

Turistička sezona u Budvi protiče mirno i pored ogromnog broja posjetilaca, kazao je između ostalog u emisiji Jutrom iz Budve komandir OB Budva Željko Kadović, koji je podsjetio da je menadžment budvanske policije prije početka ljeta donio plan rada.

Mirna turistička sezona u Budvi: Efikasan plan rada budvanske policije | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

"Budva jeste bezbjedan grad. Stanje javnog reda i mira je stabilno. Nismo imali narušavanje javnog reda i mira u većem obimu ili neka narušavanja koja bi izazvala narušavanje mira kod samih građana. Naši službvenicu su 24/7 na terenu i dajemo sve kako bi stanje javnog reda i mira održali stabilno", istakao je on.

Kadović je istakao da OB Budva prije svake turističe sezone napravi plan rada.

"OB Budva već godinama prije turističke sezone pravi plan rada, formira se štab u sjedištu gdje svi dobijaju svoje zadatke. Nama početkom jula dolaze kolege na ispomoć kako iz UP, tako i iz drugih odjeljenja bezbjednosti i regionalnih centara, tako i iz zemalja okruženja koje nam zaista pomažu u našem radu. Takođe, formniranje su grupe, redovni zadaci, saobraćajne patrole i interventne grupe. Svakodnevno smo na terenu i mogu slobodno reći da ova sezona do sada protiče onako kako svi želimo, iako na ovoliki broj ljudi, naših građana i turista se moraju dešavati prekršaji, krivična djela i slično, ali mi smo upravo zbog toga da odgovorimo na sve te izazove", istakao je Kadović.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku: