22-06-2024

Mitropolit Joanikije na Trojinčidan bogosluži i predvodi litiju u Budvi

NJegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije sa sveštenstvom služiće na Trojičindan, u nedjelju, 23. juna, Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svete Trojice u Starom gradu Budva, sa početkom u 8 časova. Poslije Večernje sa kolenopreklonim molitvama, koja počinje u 18 časova, Visokopreosvećeni Mitropolit Joanikije predvodiće litiju oko Starog grada.


Foto: MPC

Srpska pravoslavna crkvena opština Budva, povodom praznika Pedesetnice i 220 godina Crkve Svete Trojice u Starom gradu, organizuje Trojičindanske svečanosti u okviru kojih će na Trojičindan u 20 časova biti upriličena Duhovna akademija na platou između crkava.

Nakon jutrošnj Svete liturgije u Crkvi Svetog arhangela Mihaila i pomen sveštenicima i dobrotvorima starogradskih crkava, u 18 časova služiće se praznično bdenije. Iste večeri, na platou između crkava, biće upriličen koncert hora „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“ iz Trebinja, sa početkom u 20 časova.

Na Duhovski ponedjeljak, 24. juna, Sveta liturgija biće služena u 8 časova. U 20:30 časova na platou između crkava, održaće se predstavljanje reprinta djela „Kratka povijest pravoslavnog srbskog obštestva budvanskog“.

Trojinčidanske svečanosti počele su u subotu 15. juna, akcijom dobrovoljnog davanja krvi, u porti Crkve Sv.Tome u Bečićima, koju je organizovalo DF “Čovjekoljublje” iz Budve u saradnji sa Društvom dobrovoljnih davalaca krvi “Radivoje Pima”.

Dobro došli na Trojičindanske svečanosti u Budvi!

Mitropolija crnogorsko -primorska