30-07-2024

Mitrović: Grupa građana BU2 podržava apel Jasne Dokić protiv koncerata Desingerice

Grupa građana BU2 se pridružuje i podržava apel potpresjednice Opštine Budva Jasne Dokić povodom neodržavanja koncerata izvođača Dragomira Despića - Desingerica, saopštila je predsjednica ove NVO Milica Mitrović.


Foto: Grupa građana Budva


Kako je navela, Grupa građana BU2 u potpunosti je saglasna sa apelom potpresjednice Opštine Budva Jasne Dokić, a sve u cilju postavljanja jasnog kriterijuma kada su u pitanju događaji koji se održavaju u našem gradu.

"Mi, ali i nama slične organizacije sa teritorije Opštine Budva koje su upisane u registru Ministarstvu javne uprave u narednom periodu od strane zvanične administracije tražićemo da se postavi jasan kriterijum kada je u pitanju finansijska podrška kako samo opštine tako i lokalnih preduzeća koja putem donacija podržavaju razne NVO organizacije upitne registracije a samim tim i pravnog legitimiteta čija su kulturna dešavanja u nekim slučajevima upitne sadržine jer u predhodnom periodu mnoge kvalitetne NVO organizacije čiji rad je i te kako prepoznat naročito u polju tradicije, istorije i književnosti su bile odbijene kada bi tražile podršku od navedenih institucija", navela je Mitrović.

NVO "Grupa građana BU2" apeluje na roditelje i mlade ljude, da, kako ističu, svi zajedno obratimo pažnju šta se danas propagira mladim ljudima, na kakve koncerte idu i kakav sadržaj im se plasira na internetu.

"Na svima nama je da uradimo koliko možemo i da se svi zajedno suprotstavimo ovakvim pošastima modernog društva. Naša dužnost je da pratimo koje se to vrijednosti plasiraju našoj deci, omladini i sugrađanima", zaključuje se u saopštenju.