19-05-2024

Mladen Mikijelj dobio najznačajniju podršku u trci za predsjednika opštine

Saopštenje prenosimo integralno.



U moru poruka podrške koje prethodnih dana dobija sa svih strana, kandidat za predsjednika opštine Budva ispred koalicije "Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad", Mladen Mikijelj, dobio je najznačajniju, a sigurno i najemotivniju podršku od svoje učiteljice Mice. Naša draga sugrađanka Milica Mica Stepić je tokom svoje dugogodišnje karijere u prosvjeti dala presudan pečat u obrazovanju i pripremi za život odraslih mnogim generacijama.

“Ne bih mogla da se sjetim koliko sam generacija izvela na put. Kao vrlo mlada sam počela da radim i 42 godine sam provela u radu sa djecom, tako da je to veliki broj generacija. Jako sam ponosna na sve te moje generacije, jer su stvarno izrasli u divne ljude. Mislim da sam im utemeljila neke osnovne ljudske vrijednosti koliko sam mogla, znala i umjela. Vladalo je mišljenje da sam izuzetno stroga, ali sam ustvari samo tražila znanje. Da onaj ko ima najveću ocjenu zaista stoji iza te petice.”

Kada je u pitanju sjećanje na Mladenove školske dane, učiteljica Mica kaže da se rado sjeća susreta sa njegovom majkom koja je kao vrlo mlada pokazala izuzetno roditeljstvo.

“Divila sam joj se koliko je vodila računa o njemu. Tako mlada majka, koja je stalno dolazila i koja je za svaku sitnicu znala da pita zašto je to tako i zašto nije drugačije. Bila sam izuzetno zadovoljna Mladenom. On je bio jedno tiho dijete. Dijete koje je mnogo radilo i koje je svojim trudom, uz presudan uticaj od strane majke, bio izuzetno aktivan, vrijedan, uredan i tačan. I izrastao je u jednog takvog čovjeka.”

Učiteljica Mica dalje primjećuje da je Mladen sve te vrline koje je stekao još u djetinjstvu primijenio i na profesionalnom planu na poziciji na kojoj se nalazi.

“Na jednom je odgovornom mjestu, na kom je zaista postigao vrijedne rezultate, prema mom mišljenju. Rezultate koji se daju zapaziti kod svih ljudi koji žele da primijete nešto što je za ovu opštinu vrlo bitno.”

Učiteljica je podsjetila svog nekadašnjeg učenika na svoju definiciju bogatstva.

“Uvijek sam govorila djeci da je znanje jedino bogatstvo koje nam niko ne može oduzeti. Znanjem se sve postiže. Ja bih samo željela da ono što je naučio, da ono što zna, kao i osobine koje posjeduje, zadrži i da takav ostane i dalje. Mladen je bio dobar matematičar. Jako je dobro rješavao matematičke zadatke. I tu je uvijek želio da se istakne. I isticao se. Po svemu je bio dobar momak, dobro i izuzetno dijete. I drago mi je što je i danas takav.”

Naš kandidat za predsjednika opštine Budva Mladen Mikijelj je napomenuo da uvijek kada je u prilici voli da dobije savjet od svoje učiteljice.

“Vjerujte mi da sam uvijek tu da pitam za savjet ljude koje izuzetno cijenim. LJude koji su svojim integritetom i svojim autoritetom dali veliki doprinos našoj zajednici. Mislim da je učiteljica Mica osoba koju cijene svi Budvani. Ona je ovom gradu dala veliki doprinos i u pogledu obrazovanja mladih naraštaja i u pogledu njihovog vaspitavanja. Ona je i na vaspitavanje i na obrazovanje stavljala poseban akcenat. Vrlo se rado sjećam tih momenata. Radili smo i tada na zajedništvu, jer je to bila njena parola i njena sugestija - da moramo biti zajedno, da moramo biti jedinstveni!”

Na kraju ovog emotivnog susreta učiteljica je imala posebnu poruku za Mladena kao nekog ko će uskoro preuzeti kormilo Budve.

“Mladene, budi mi dobar kao što si uvijek bio. To bih željela da budeš.”

"Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad"

Mladen Mikijelj