13-07-2024

Na Pomorskom fakultetu Kotor uspješno završena treća međunarodna ljetnja škola

Treći po redu internacionalni i interdisciplinarni program cjeloživotnog učenja - ljetnja škola pod nazivom "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija" uspješno je završena 6. jula 2024. na Pomorskom fakultetu Kotor, a ovogodišnji polaznici su bili iz Crne Gore i Slovenije, saopšteno je iz Pomorskog fakulteta.


Foto: Pomorski fakultet

Kako navode, predavanja i pokazne vježbe su organizovane na Pomorskom fakultetu Kotor, Institutu za biologiju mora, kao i u Luci Kotor. Tokom boravka u Luci Kotor, polaznici su imali priliku da pohađaju praktičnu nastavu na kruzer brodu "Vista", kompanije Oceania Cruises.

Pored profesora i saradnika sa Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Kamerino iz Italije, učesnicima su se kroz multidisciplinarni pristup, teorijska predavanja i praktične aktivnosti, predstavili i eksperti iz jahting i kruzing privrede.

Na kraju, polaznicima su uručeni sertifikati od strane osnivača ljetnje škole prof. dr Danila Nikolića, rukovodioca ljetnje škole dr. Maje Škurić i predstavnice Luke Kotor AD dr Tene Božović. Tom prilikom, oni su čestitali učesnicima na ostvarenom uspjehu na završnom ispitu i pozvali ih da postanu ambasadori ljetnje škole u svojim institucijama i državama.

Ljetnja škola "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija" je organizovana u cilju održivosti rezultata Erasmus+ projekta „Jačanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“, zaključuje se u saopštenju.