04-12-2023

Na Zboru građana predstavljen izvještaj o radu Savjeta MZ Petrovac

Na Zboru građana Mjesne zajednice „Petrovac“ proteklog vikenda predstavljen je izvještaj o radu Savjeta u kojem su sumirane sve aktivnosti te mjesne zajednice u prethodnih godinu dana.


Foto: MZ Petrovac

Kako su saopštili iz MZ Petrovac, adaptirana je i stavljena u funkciju kancelarija te mjesne zajednice, a uspostavljen je i transparentan rad Savjeta kroz objave na društvenim mrežama i prijeme subotom za vrijeme otvorenog sata.

Oni su naveli da su inicirali i pakovanje krana i insistirali na izgradnji trotoara između Vile "Oliva" i fudbalskog stadiona.

"Dobra saradnja sa Sekretarijatom za komunlano-stambene poslove rezultirala je asfaltiranjem više ulica u Petrovcu i izradom hiljadu metara trotoara. Produžili smo ugovore sa zakupcima do 2024. i ugovor sa FK Petrovac, kupili pet klimatskih uređaja za OŠ "Mirko Srzentić", a sa Turističkom organizacijom opštine Budva finansirali izradu 20 kompleta paštrovskih nošnji za naše učenike. Finansirali smo ozvučenje za crkvu Svetog ilije i manastir Gradište, kao i postavljanje stubića na kraju šetališta radi regulisanja saobraćaja u donjoj ulici. Donirali smo i novčana sredstva za OK Libero, dio sredstava upotrijebili u humanitarne svrhe za pomoć građanima kojima je to bilo potrebno. Novčanom donacijom potpomogli smo rad Škole fudbala u Petrovcu", kazali su iz MZ Petrovac.

Takođe su napomenuli da je predsjednik MZ Petrovac istakao da će Savjet uvijek podržati sve što je vezano za napredak podmlatka i opredijeliti dio sredstava u zavisnosti od budžeta sa kojim se bude raspolagalo.

Iz MZ Petrovac osvrnuli su se i na zdravstvenu zaštitu podsjetivši da su omogućili osiguranicima da u Zdravstvenoj stanici obave laboratorijske analize svakog dana, a Petrovac je, kako su dodali, dobio i izabranog doktora i novo sanitetsko vozilo.

Kao još jednu aktivnost tokom ove godine istakli su i organizaciju prve Petrovačke lignjade.

"Otkad je Savjet MZ Petrovac počeo sa radom održao je sastanke sa predstavnicima Komunalne inspekcije i policije, policije, Vodovoda, Morskog dobra, predsjednikom Skupštine opštine Budva, predstavnicima Turističke organizacije, direktorom Doma zdravlja Budva, predstavnicima Ministarsstva zdravlja i sve navedeno u više navrata. Savjet je najavio izbor novog člana zbog napuštanja istog, od strane Miloša Medina. U međuvremenu, iz ličnih razloga, Vjera Mitrović napušta Savjet, nakon čega odlučujemo da ne biramo nove članove i da ostanemo na devet članova", zaključili su iz MZ Petrovac.

Zbor građana održan je 2. decembra u maloj sali Spomen-doma "Crvena komuna".