31-05-2024

Najavljena rekonstrukcija hotela Mogren

Odbor direktora Hotelske grupe „Budvanska rivijera” najavio je rekonstrukciju hotela Mogren, čiji je početak planiran za 1. oktobar.

Foto: Portal RTV Budva/Arhiva

PR menadžerka kompanije, Jelena Kaluderović, je u izjavi za Polis kazala da su konačno stečeni uslovi za rekonstrukciju, te da će ovog ljeta biti objavljen tender i izabran izvođač radova kako bi ista mogla da počne na vrijeme.

Kako objašnjava, cilj rekonstrukcije je podizanje hotela na nivo od četiri zvjezdice, uz očuvanje mediteranske autentičnosti i sagledavanje potreba savremenog turiste.

„Nizom analiza sprovedenih u proteklom periodu odlučeno je da će HG Budvanska rivijera upravljati hotelom Mogren i unaprijediti kvalitet istog iz kategorije hotela sa tri zvjezdice u kategoriju hotela sa četiri zvjezdice. Time namjeravamo da privučemo veliki broj srednje platežnih i visoko platežnih gostiju sa ciljanih emitivnih tržišta”, istakla je ona.


Foto: PrintScreen RTV Budva/yt

Kaluderović je dodala da će otvaranjem hotela biti zaokružen poduhvat započet rekonstrukcijom gradske kafane prije šest godina.

„U maju 2018. rekonstruisana je gradska kafana hotela Mogren, a građani i mještani Budve ne mogu da zamisle svoje jutro bez kafe na ovoj terasi. Konačno su se stekli uslovi da se nekoliko godina nakon što je hotel Mogren prestao sa radom, on i rekonstruiše u cjelosti. Vjerujemo da će novi hotel zadržati mediteranski duh koji je imao dosadašnji, a da će biti upakovan na moderan način kako bi zadovoljio potrebe savremenog gosta”, zaključila je Kaluđerović.