12-07-2024

Najavljene represivnije mjere inspekcijskog nadzora u oblasti ugostiteljske djelatnosti

Opštinskom Sekretarijatu za privredu, Sektoru za turizam podnijeto je do 10. jula podnijeto 780 zahtjeva za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u domaćinstvu, što, u odnosu na prošlu godinu, predstavlja uvećanje od 20%, navode iz Sekretarijata.

Foto: Portal RTV Budva/Arhiva

Rukovodilac Sektora za turizam Opštine Budva Đorđe Šćepanovic smatra da je povećanju zahtjeva za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u domaćinstvu, u odnosu na čak prethodne tri godine, doprinijelo pojednostavljenje procedure za dobijanje odobrenja.

“Kao i prošle godine, imamo dva lokalna turistička inspektora i jednog nadzornika, koji su do 10. jula izvršili 350 kontrola fizičkih i pravnih lica. Na terenu radimo preventivno, što znači da upućujemo ljude da vade svoja odobrenja”, ističe on za Polis.

Ipak, kako navodi Šćepanović, u narednom periodu bi trebalo oformiti jaču inspekciju.

“Odradili smo novu sistematizaciju i predvidjeli još dva slobodna radna mjesta. Zbog trenutne situacije u Opštini još uvijek nismo raspisali oglase, ali će se i to u dogledno vrijeme realizovati i oformiti jača inspekcija kako bi bolje funkcionisali na terenu. Trudimo se da pokrijemo teren i sa ova tri čovjeka, kao i prošle godine kada smo uradili dobar posao, ali uvijek može bolje”, dodaje on.

Uskoro će krenuti sa represivnijim mjerama, te Šćepanović poziva sve koji se bave ovom djelatnošću da podnesu zahtjeve za registraciju.

Podsjećamo, sve potrebne informacije u vezi sa dokumentacijom građani mogu dobiti na šalterima broj 13 i 14 Građanskog biroa i kancelariji broj 26 Sektora za turizam Opštine Budva.


M.O.