07-02-2018

Neziraj iz Budve organizovao krijumčarenje azilanata

Službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa službenicima Granične policije u veoma kratkom roku uspjeli su da riješe slučaj krijumčarenja 17 migranata preko Jadranskog mora u Italiju.

Neziraj iz Budve organizovao krijumčarenje azilanata | Radio Televizija Budva

Oni su uhapsili Viktora Neziraja iz Budve, za kojeg se sumnja da je organizator tog krijumčarenja, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Uprave policije.

Sumnja se da je Neziraj 29. januara u kasnim satima organizovao krijumčarenje ove grupe migranata na način što ih je ukrcao u gumeni čamac za određenu novčanu sumu u namjeri da ih prokrijumčari Jadranskim morem u teritoriju Italije.

Međutim, čamac se 15 milja od Mamule u teritorijalnim vodama izvrnuo, tako da je migrante u ranim jutarnjim časovima pokupio italijanski brod koji ih je odveo do luke Zelenika u Herceg Novom.

Osumnjičeni će danas biti priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Da se prisjetimo, italijanski ribarski brodić "Erika", na kojem se nalazi 17 sirijskih izbjeglica pristao je u Luku Zelenika 30. januara, nakon što su prethodno uputili poziv za pomoć, jer je brod počeo da tone.

Svi azilanti smješteni su u Spuž.