16-10-2024

Nikola Kralj: Domaćinski i odgovorno- Budva zalužuje bolje

"Poznato je cijeloj crnogorskoj javnosti da već duže od godinu dana imamo nestabilnu političku situaciju u Budvi", poručuje se u saopštenju, budvanskog NSD-a koje potpisuje Nikola Kralj.


Saopštenje prenosimo integralno:

Imali smo vanredne izbore održane 26. maja, kada je dio nekadašnjeg Demokratskog fronta uzeo naše mandate i, zajedno sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), srušio vlast u Budvi na inicijativu potpisanu od strane bivših i sadašnjih aktivista DPS-a. Kao rezultat tog previranja došli smo u situaciju da ponovo idemo na vanredne izbore, koji su zakazani za 17. novembar.

Izbore nismo željeli, međutim za izbore smo više nego spremni i radujemo se novoj, još jačoj, pobjedi.

Lista čiji sam bio dio osvojila je najveći broj glasova u Budvi, i jasno je ko je stvarni pobjednik majskih izbora. U svakodnevnom smo kontaktu sa građanima, sigurni smo da ćemo, nakon 17. novembra formirati čvrstu vlast i konačno početi da radimo u interesu grada i svih njegovih građana.

Gospodin Jovanović svakodnevno iznosi nove “podatke”, od priznanja da je zajedno sa DPS-om srušio vlast, do najava razgovora sa DPS-om, da bi potom rekao da nikada neće sjesti sa njima radi dogovora. Ove promjene u njegovom stavu nisu neuobičajene, a sigurni smo da ćemo tokom kampanje čuti još neistina kao što čujemo one da smo mi na neki način povezani sa kriminalom što se tvrdi paušalno, bez dokaza, kroz podmetanje i ne može biti dalje od istine.

U Budvi se sprovodi otimanje preduzeća i forsira nestručnost, što je odlika nekadašnjeg DPS-a a danas je to preuzeo Nikola Jovanović.

NJima ne trebaju stručni ljudi, već poslušni! Dakle, preduzeća koja rade na vrlo visokom nivou, preduzeća koja su likvidna, preduzeća koja su jako uspješna, trenutno su pod napadom Jovanovića i njegove grupacije da bi se sprovodio nezakoniti politički mobing. Na drugoj strani preduzeća koja su ljetos loše radila se podržavaju da i dalje tako rade!
Poručujem da to nećemo dozvoliti, naročito nelegalne i nasilne upade, a siguran sam da će građani kazniti sve koji su učestvovali u tim nedjelima, baš kao što su to učinili prije četiri godine.

Dalje, sujeta i ego koje posjeduje g. Jovanović u velikoj mjeri su odgovorni za trenutnu situaciju u Budvi, dok građani ispaštaju. Vidjeli smo i tokom turističke sezone, da su pojedina preduzeća u lokalnoj samoupravi užasno funkcionisala pa čak i ugrozila turističku sezonu.

Svjedoci smo da smo u sred ljetnje turističke sezone konstantno imali slike grada koji je bio zatrpan smećem. Imali smo situaciju da u gradu, prvi put poslije 15 godina, imamo velike nestašice vode. U pojedinim djelovima grada na višim kotama je voda nestajala maltene na dnevnom nivou. Građani su ispaštali svakodnevno zbog nestručnog i nekvalitetnog vođenja grada od strane funkcionera grupe Budva naš grad.

Moram reći da je Budva grad, turistička metropola, koja učestvuje sa skoro 50% turističkog prometa na nivou države. Jako je važno da se Budvom upravlja domaćinski, odgovorno, kako bi cijela država išla naprijed i to, zajedno sa Vladom, jedino može da garantuje koalicija Za budućnost Budve.