17-07-2024

Nikolić: Tekst rezolucije o Jasenovcu nije u Službenom listu jer taj dokument ne postoji

Ovim se, kaže Nikolić, parlamentarna većina kolektivno narugala svim žrtvama genocida u Jasenovcu.

Foto: PrintScreen, yt

Tokom skupštinske rasprave izmjenama Zakona o radu šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić poručio je da "u škrinji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića leži usvojeni tekst rezolucije o Jasenovcu koji iz nekog razloga neće da potpiše i proslijedi na objavljivanje u Službenom listu".

On smatra da taj dokument ni ne postoji.

"Suština je da taj dokument danas ne postoji. Da su rasprava u Skupštini Crne Gore i glasanje bili potrebni predsjedniku Skupštine i parlamentarnoj većini, da ostanu u Vladi nakon što je Vlada Milojka Spajića glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju su usvojile i Ujedinjene nacije. Dakle, poštovani građani Crne Gore, želim da znate da ste prevareni i vi i međunarodna zajednica i ukupna stručna domaća i međunarodna javnost", naveo je Nikolić, prenosi portal RTCG.

Skupština je 28. juna usvojila rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.

Ovim se, kaže on, parlamentarna većina kolektivno narugala svim žrtvama genocida u Jasenovcu.

"I ne samo to, nego je uvrijedila žrtve i njihove potomke i iskompromitovala Crnu Goru i u regionalnim i međunarodnim okvirima, naveo je Nikolić tražeći od potpredsjednik Skupštine Borisa Pejovića pošto Mandića nema, da objasni o čemu se radi sa tekstom rezolucije koji i dalje stoji u fioci predsjednika Skupštine", istakao je Nikolić.

(Vijesti)