24-06-2024

Nova brodska linija Budva-Dubrovnik uskoro operativna

Nova brodska linija između Budve i Dubrovnika biće operativna od 29. juna, potvrdio je Vukašin Mijatović iz Morskog dobra.

Nova brodska linija Budva-Dubrovnik uskoro operativna | Radio Televizija Budva

Foto: Diego F. Parra / Pexels

"Ovo je veoma važan projekat za našu regiju i sigurni smo da ćemo ispuniti sve potrebne uslove do zadatog roka. Preuzeli smo luku 31. maja i u proteklih 20 dana sproveli smo brojne aktivnosti kako bismo omogućili nesmetano funkcionisanje nove linije", rekao je Mijatović za program Radio Budve.

Da bi luka Budva mogla biti registrovana kao trgovačka luka za putnički saobraćaj, bilo je neophodno ispuniti oko 20 uslova.

"Radna grupa osnovana od strane ministarstva pregledala je naš rad i dobili smo pozitivan izvještaj. Želim da pojasnim da je u pitanju samo dio luke Budva, konkretno gat 1, koji se nalazi kod Pizane, gdje su smješteni Carina i policija", dodao je Mijatović.

Pregovori sa Hrvatskom i lukom Dubrovnik takođe su uspješno završeni.

"Naše preduzeće, zajedno sa vladom i Ministarstvom saobraćaja, učestvovalo je u pregovorima. Benefiti su jasni, posebno zbog drumskog saobraćaja u ljetnjem periodu, gdje je potrebno i do pet sati za prelazak destinacije Dubrovnik-Budva. Nova linija će skratiti vrijeme putovanja na dva sata," istakao je Mijatović.

Cijena karte u jednom pravcu biće 55 eura, dok će povratna karta koštati 69 eura, prema informacijama koje je dala kompanija Kompas, operater nove linije.