06-10-2024

NSD Budva reagovao na saopštenje Pavlović

Saopštenje NSD Budva prenosimo integralno.


Foto: NSD Budva

Uvažena direktorice RTV Budva, gospođo Pavlović,

Smatramo da se Vaš odgovor na naše otvoreno pismo i naš poziv za zaštitu novinara i urednika lokalne medijske kuće podvlači ispod svakog nivoa morala, profesionalnog postupanja i stila koji pripada jednom lokalnom javnom emiteru na tlu Crne Gore.

Na naš pozitivni i dobronamjerni pristup odgovarate mržnjom i uvredama. Mjesecima pokušavate da vodite političke polemike, utičete na kreiranje malicioznih tekstova kako biste se obračunavali sa nama a za to bili poglađeni po glavi od strane grupe “Budva, naš grad” - to govori da za sobom niste ostavili politiku, a na to ste bili obavezni kako biste bili imenovani za direktora RTV Budva, jer po zakonu morate biti nestranačka ličnost.

Molimo Vas da budete svjesni da mržnja i negativno postupanje, čiji ste Vi, nažalost i očigledno, najbolji eksponent, ne može pobijediti i neće nikad zaustaviti naše pozive da se zaštiti struka i da se poslovanje RTV Budva vrati na pozicije legaliteta i visokog profesionalizma. Nismo mi ti koji smo uputili javni apel “prestanite da nas pritiskate” već Vaši novinari i urednici. Nova srpska demokratija - Budva komunikaciju sa RTV - Budva ostvaruje isključivo putem mail-a, mi lično ne pozivamo novinare i ne vršimo politički pritisak.

Dalje, kada su u pitanju naša saopštenja ona se šalju ispred političke partije i u tom smislu nije kulturno da Vi vodite računa na koji način ih šaljemo i kakvo je ustrojstvo naše organizacije. Sa druge strane, složićete se, sigurno je nevaspitano da na naše otvoreno pismo novinarima i urednicima lokalnog javnog servisa odgovarate Vi jer Vam se nismo ni obratili.

Takođe, žalosno je da ne znate kako funkcioniše podnošenje pritužbi na rad RTV Budva - zahvaljujući kome smo spriječili Vaš pokušaj politizacije i otkrili da ste anonimno objavljivali kolumne kao da ste novinar, a ne direktor javnog servisa Budve. Vama su na sastanku kolege poručile sledeće: “održana je sjednica Savjeta na kojoj smo sugerisali izvršnoj direktorici da se kao javni funkcioner ne miješa u posao novinara na način na koji bi pisala tekstove iste ili slične sadržine, niti uticala da novinari, svrstavajući se na bilo čiju stranu, isto rade”.

Dakle, na naše otvoreno pismo Vi odgovarate prijetnjama i svojim partijskim pamfletom, a sa druge strane, postrojavate Savjet medijskog servisa i određujete šta on treba da radi i čime da se bavi?!

Na to što smo jedina politička organizacija koja je pokazala zabrinutost za činjenicu da su Vaši novinari, zbog očigledne svakodnevne torture, morali javno da se pobune saopštenjem, Vi sebi dajete za pravo da prije suda i nadležnih organa proglašavate treći izbor direktora RTCG kao nezakonit pri tom idući dalje i optužujući Novu srpsku demokratiju da prećutno podržava bezakonje??

Na naš poziv za zaštitu prava urednika i novinara Vi odgovarate prijetnjama i uvredama ne pominjući ni jednom riječju javni vapaj Vaših kolega da budu zaštićeni od nekog. Danas je očigledno jasno od koga!

Na našu pruženu ruku novinarima i urednicima odgovarate Vi, očigledno kao potparol jedne od političkih lista, učenika na izborima u Budvi.

Na naš predlog široj javnosti da se zaštite struka i novinarski profesionalizam, Vi hitro odgovarate najneprofesionalnijim pismom koje je ikad izašlo iz Radio televizije Budva.

Smatramo da besmisleno trošite vrijeme na ove teme jer očigledno niste zainteresovani za prava i uslove u kojima novinari RTV Budva rade. Možda bi ste korisnije trošili vrijeme, naravno kao "nestranačka i apolitična" ličnost, na društvenim mrežama u besomučnoj kampanji koju vodite tzv. lajkovanja i favorizovanja objava samo jedne od političkih partija u Budvi.