18-10-2024

NSD Budva: Ujedinjeni nastavljamo borbu za pravedniju Budvu

Saopštenje NSD Budva prenosimo integralno.

NSD Budva: Ujedinjeni nastavljamo borbu za pravedniju Budvu | Radio Televizija Budva


Foto: NSD Budva

MLADEN MIKIJELJ, PREDSJESNIK OO NSD BUDVA:

Zahvaljujem na podršci koju smo prethodnih dana dobijali od mjesnih odbora Nove srpske demokratije sa cijele teritorije Budve. Ujedinili smo se pred prošle izbore i ujedinjeni nastavljamo našu borbu za pravednije društvo i bolju Budvu koja mora da krene naprijed.

Budući da smo svjedoci da su ponašanja pojedinih aktera u javnom diskursu i poruke koje šalju dostigli najniži mogući nivo, moja je obaveza da pozovem na prostojnost i toleranciju i drago mi je da naši mjesni odbori imaji takav stav.

Prethodnu kampanju smo vodili na pristojan, pozitivan način i to ćemo i nastaviti da radimo i do izbora u novembru. Borićemo se sa konkurencijom isticanjem naših kvaliteta, naših ideja i ljudi koji su sposobni da ih sprovedu u djelo. Nećemo nikoga da vrijeđamo, kao ni do sad. Želimo da odnosi među građanima budu odnosi međusobnog uvažavanja, a ne svađa; saradnje, a ne podjela.

Zbog toga ću rado prihvatiti inacijativu naših odbora da otvorim dijalog ne bi li ova kampanja prošla u demokratskom duhu.

Politička prljavština koja se plasira prema nama još od prošlog izbornog ciklusa, posebno putem društvenih mreža dostigla je bestidne razmjere. Takvo ponašanje od bilo kojeg aktera najoštrije osuđujemo i pozivam sve ljude koji nas podržavaju da se uzdrže bilo kakvog vrijeđanja bilo koga. Borite se za ideje na pošten način, mi ne želimo da afirmišemo negativne političke pojave koje nanose veliku štetu našoj zajednici. Neka naši oponenti rade što god hoće, neka vrijeđaju, mi nećemo vraćati istom mjerom i nećemo sebi dozvoliti da se valjamo po blatu najnižih ljudskih poriva.

Radimo i radićemo na korist Budvi, njenih građana bez obzira na bilo koju njihovu različitost i doći do, već sad izvjesne pobjede 17. novembra.