30-01-2020

Obustavljeni radovi na zatrpavanju kanala u naselju Golubovina

Zatrpavanje kanala u naselju Golubovina u Ulici Golootočkih žrtava, na parceli nekadašnje gradske pekare, od strane investitora Old bakery D.O.O. obustavljeni su nakon što je na poziv mještana reagovala Komunalna inspekcija.

Obustavljeni radovi na zatrpavanju kanala  u naselju Golubovina | Radio Televizija Budva

Mještani naselja Golubovina obavijestili su juče ujutru Televiziju Budva o radovima na nasipanju kanala i izrazili bojazan da će zbog tih radova njihovi objekti biti ugroženi.

"Izražavamo veliku zabrinutost zbog ovih raodva, jer i sami znate šta znači ovaj potok ovdje koji se zatrpava, pored svih problema koji postoje u Budvi i ovakva stvar predstavlja jedan veliki problem" kazao je Jovan Raičević iz MZ Bijeli do.

Sa problemom u Ulici Golootočkih žrtava mještani su upozanli Komunalnu inspekciju čiji su predstavnici ubrzo nakon poziva i bili na terenu.

"Postupajući inspektor je sačinio zapisnik u kojem je naveo odeđene nepravilnosti kao što je podatak da D.O.O. Old Bakery iz Podgorice nema nikakva odobrenja od nadležnog sekretarijata da radi bilo šta na tom potezu. Oni su se pozivali na mogućnost da taj atmosferski kanal koriste kao prilazni put do svog objekta koji rade u nepsordnoj blizini, sagledavajući situaciju na licu mjesta utvrdili smo da oni ne posjeduju ovu vrstu odobrenja i postupajući inpsketor dao im je rok od jednog dana da uđu u postupak prikupljanja dokumentacije u slučaju da se odkumentacija ne prikupi postupjaući inpsketor pristupioće represivnim mjerama i naložiće da se čitava površina vrati u prvobitno stanje. Moram da napomenem da je postupajući inspektopr odmah naložio zabranu radova i da se ta zabrana i poštuje" kazao je Darko Čelebić pomoćnik načelnika Komunalne policije.

Čelebić je apelovao na incvestitore sa područja opštine Budva da prije izlaska na teren sa mašinama pribave potrebnu dokumentaciju.



"Vodotoci i atmosferski kanali sve su to javne površine i imovina opštine Budva tako da svako pravno ili fizičko lice koje želi da uzurpira ili prekopava javnu površinu mora imati odobrenje u ovom slučaju Sekretarijata za Komunalno stambene poslove" istakao je Čelebić.

"Nakon izlaska Komunalne inspekcije mi smo potpisali zapisnik, uklonili smo mašine za rad sa terena i zahtjev za nastavak radova predali nadležnom Sekretarijaztu za Komunalno stambene poslove" kazao nam je menadžer kompanije Old bakery, Duško Radunović.

On je naglasio da su aktivnosti na terenu bile privrmenog karatera i da su radovi trebali da budu završeni za tri dana, te da su građani reagovali poučeni prethodnim lošim iskustvom kada su im kuće plavile zbog zatrpanog kanala što nema nikakve veze sa komapnijom Old bakery.

Iz Sekretarijata za Komunalno stabmbene poslove nam je potvrđeno da su investitori podnijeli zahtjev za izdavanje odobrenja za postavlanje cijevi u atmosferski kanal.