30-09-2024

Održan sastanak Koordinacionog tijela; Dokić: Budva uvijek spremna za turiste

Na sastanku Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone, kojim je predsjedavala potpredsjednica Opštine Budva, Jasna Dokić, razgovaralo se o trenutnim izazovima i rezultatima turističke sezone u Budvi. Posebno je istaknuto zadovoljstvo zbog prisustva turista i u postsezoni, koja se, prema najavama, očekuje i tokom oktobra i novembra.

Održan sastanak Koordinacionog tijela; Dokić: Budva uvijek spremna za turiste | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

Iako lokalna vlast ulaže napore kako bi Budva bila spremna za turiste tokom cijele godine, ukazano je na nedostatak saradnje sa državnim organima i institucijama, što otežava efikasniju pripremu i realizaciju turističke sezone. Potpredsjednica Dokić je naglasila važnost kontinuiranog rada i posvećenosti kako bi Budva ostala poželjna destinacija za posjetioce.

"Iza nas je još jedan sastanak Koordinacionog tijela na kojem smo pričali o turističkoj sezoni, a ono što me raduje jeste da još uvijek ima turista u našem gradu. Turistička sezona traje i bilježimo dobru postsezonu i po najavama turističkih poslanika biće je i u oktobru i novembru. Na nama je kao odgovornim licima u Opštini da uvijek radimo, da smo uvijek spremni, da komunalni red postoji i da budve sve na usluzi turistima i građanima. Budva je tu da radi i da se sprema kao da će sjutra doći nova turistička sezona. Na sastanku konstantno nisu prisutni predstavnici državnih organa, predstavnici Morskog dobra, jer manjka konkretna saradnja sa TO Budva, sa Ministarstvom turizma, sa organima koji bi trebali više da se uključe u grad koji ubira sigurno odsto onih prihoda koji pune budžet države. Mi dajemo sve od sebe da to funkcioniše i nadam se da građani to prepoznaju", kazala je ona.

Organi reda bezbjednosti su bili danas tu i istakli dobru saradnju kako sa Komunalnom policijom, tako i sa Sekretarijatom za komunalno stambene poslove.

"Ako su oni kao organi i Sekretarijati međusobno zadovoljni, naravno da mogu i ja da budem. Uvijek sam tu da podstaknem da ta saradnja bude i veća. Svakodnevno smo tu za sve sugrađane, za sve službe, da sve ono što možemo blagovremeno otklonimo", dodala je Dokić.

Ističe da savjest građana treba uvijek da bude prisutna.

"Trebamo da čuvamo naš grad, a Opština treba, a to i radi, da oprema Komunalno preduzeće. Pozivam državne organe da omoguće da zaživi tržište u većem obimu radne snage jer jedan od glavnih problema je deficit radne snage", zaključila je ona.

D.Č.