14-05-2023

Organizatori zadovoljni početkom Međunarodnog boćarskog turnira, zbog kiše nastavak u Tivtu

Drugi po redu Međunarodni Memorijalni turnir Budva je pobrao sve simpatije u regionu, saopštili su iz Booćarskog kluba "Maini" zahvalivši Opštini Budva i Turističkoj organizaciji opštine Budva na podršci u organizaciji ovog sportskog događaja.


Foto: BK Maini

Oni su takođe uputili zahvalnost i svim zvanicama koje su došle i svojim prisustvom dali značaj ovom turniru.

"Hvala Opština Budva i gospodinu Jovanoviću koji je otvorio turnir, hvala Turističkoj organizaciji i gospodinu Kralju koji je svojim prisustvom pokazao da je ovaj turnir značajan i da su u nama prepoznali sport koji Budvu prezentuje na jedan lijep način, hvala ambasadoru Turske gospodinu Kalkavanu koji nam je svojim prisustvom uveličao cijeli događaj. Takođe hvala i hrvatskom konzulu i srpskom konzulu koji su bili prisutni i dali poseban pecat na sve ovo", poručili su iz BK Maini, a posebno su izrazili zadovoljstvo zbog live prenosa na jednoj sportskoj televiziji.

Sumirajući dalje utiske, istakli su da je otvaranje turnira bilo za poželjeti, zbog povoljnih vremenskih prilika, punih tribina i zvanica za respekt.

"Nakon otvaranja igrači su dobili posebnu inspiraciju i brzinska disciplina u predstavi 10 takmičara dala nam je najljepše trenutke koje boćanje i ova disciplina mogu da donesu. Dobili smo polufinaliste, a to su Stijepčević i Ćubela i Milićević i Jakin."


Kako su organizatori napomenuli, na sve su mogli da utičemo ali ne i na vrijeme.

"Nakon spektakularnog otvaranja i odličnih brzinaca, kiša je htjela da se nastavak odigra u Tivtu. Poslije četiri sata borbe dobili smo sve četvrtfinaliste. Nastavak takmičenja slijedi danas u Tivtu u hali Kalimanj od 11 h. (Pokazujemo da ovaj turnir osim takmičarskog ima i zabavan karakter. Želimo da sve ekipa osjete duh Budve i Mediterana i da poslije dobrog sna budu spremne za takmičenje", zaključili su iz BK Maini.