07-06-2024

Otvoreno padobransko takmičenje u Budvi

Danas je u Budvi otvoreno međunarodno padobransko takmičenje u skokovima na cilj “30. Jadranski padobranski kup”, koje se održava od 07.-09. juna 2024, na stadionu “Lugovi”.


Foto: Padobranski kup (foto: Budva)

Na takmičenju učestvuju padobranci iz sljedećih zemalja:

1. Sjedinjenih Američkih Država

2. Austrije

3. Bugarske

4. Grčke

5. Hrvatske

6. Severne Makedonije

7. Bosne i Hercegovine

8. Srbije

9. Crne Gore.

Organizator takmičenja je NVO Vazduhoplovno razvojni centar iz Budve, tehnički realizator je Aero-klub Onogošt, a pokrovitelj je opština Budva uz podršku Ministarstva odbrane Crne Gore.

Takmičenje je u kalendaru FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i bilo je predviđeno da se održi od 24.-26. maja ove godine, ali je zbog vanrednih lokalnih izbora u Budvi, pomereno za ovaj vikend.

Radi toga su učešće na takmičenju otkazale prijavljene reprezentacije Slovenije, Mađarske, Itlije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara.

Na takmičenju učestvuje i Ani Stamenova iz Bugarske, koja je potpredsednica FAI (Svjetske vazduhoplovne federacije) i Šef komiteta za klasične padobranske discipline.

Njeni utisci sa ovog takmičenja su izuzetno pozitivni i najavila je svoju podršku Vazduhoplovnom sportskom savezu Crne Gore u kandidaturi za konferenciju FAI / ISC (međunarodne padobranske komisije Svjetske vazduhoplovne federacije) u Budvi za 2026. godinu. Pozivamo građane Budve i turiste da na stadionu “Lugovi”, prisustvuju atraktivnim padobranskim takmičarskim skokovima na cilj.

(RTCG)