22-07-2024

Pauk služba proširila vozni park

Iz Parking servisa obavještavaju da su vozni park Pauk službe obogatili još jednim, novim vozilom, pa ih je sada ukupno četiri na terenu, što će kako navode, doprinijeti unapređenju komunalnog reda na području kompletne teritorije opštine Budva.


Foto: Pauk služba

Nepropisno parkiranje na nedozvoljenim mjestima jedna je od čestih negativnih pojava, dominantno izražena u sezoni, ali i van nje i najšešće je u direktnoj vezi sa manjkom parking mjesta u gradu, hroničnoj boljci opštine Budva.

Zaustavljanje i parkiranje na saobraćajnicama, trotoarskim površinama, zatim ispred kontejnerkih stanica, ali i na obilježenim pješačkim prelazima najučestaliji su prestupi vozača gdje interveniše Pauk služba.

"U cilju regulacije i suzbijanja nepravilnosti parkiranja DOO "Parking Servis Budva" izvršilo je kupovinu novog specijalizovanog pauk vozila. Na ovaj način jos jednom dajemo doprinos unapređenju komunalnog reda na području opštine Budva", kazala je za naš portal Verica Kaljević, PR menadžerka ovog preduzeća.

Ona navodi da je područje Petrovca, Svetog Stefana i Budve sada kompletno pokriveno sa ukupno četiri pauk vozila, skrećući pažnju vozačima da ne rizikuju plaćanje visokih novčanih kazni.

"Kazne nepravilnog parkiranja su visoke, zato upućujemo apel vozačima da u vrijeme ekstremno visoke frekvencije saobraćaja u Budvi koriste ponuđeni parking prostor za parkiranje svojih vozila i izbjegnu nelagodnosti", zaključila je Kaljević.

S obzirom na okolnosti lako dolazimo do zaključka da su troškovi parkiranja, taksi i javnog prevoza gotovo zanemarljivi u odnosu na novčanu kaznu koju nesavjesni vozači rizikuju da plate ukoliko nepropisno zauzmu neki javni prostor. Zato je bolje poslušati savjete, ili jednostavno odložiti ključeve četvorotočkaša o klin, makar u sezoni kada su i najveće gužve u saobraćaju.


J.M.