28-08-2024

PES i Demokrate zajedno na izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru

Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora nastupiće u koaliciji na izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru. U zajedničkom saopštenju navodi se da će u Podgorici izbornu listu predvoditi kandidat PES-a, dok će u Budvi i Kotoru nosioci lista biti kandidati Demokratske Crne Gore.


Foto: PES/Demokrate

Tu odluku donijeli su danas Glavni odbor PES-a i Predsjedništvo Demokrata.

„Koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata predstavlja prirodni savez zasnovan na dosljednosti i zajedničkim vrijednostima. Ove dvije stranke, kao jedne od rijetkih koje nisu sarađivale s poraženim sistemom ni na lokalnom ni na državnom nivou, dokazale su svoju posvećenost reformama i napretku. Njihovim zalaganjem, postignuto je ubrzanje procesa EU integracija, dobijanje IBARA te ostvareni ključni ekonomski uspjesi, poput drastičnog povećanja plata i penzija, uvođenja dječijih dodataka, besplatnih udžbenika, većih naknada za novorođenčad, ponovnog uvođenja naknada za majke sa troje i više djece, kao i povećanih staračkih naknada. Iz svega navedenog ova koalicija stoji kao simbol ekonomsko-socijalne odgovornosti i stalne brige za dobrobit građana“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zalaganjem PES-a i Demokrata postignuto ubrzanje procesa evorpskih integracija, dobijanje Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila.

„I ostvareni ključni ekonomski uspjesi, poput drastičnog povećanja plata i penzija, uvođenja dječijih dodataka, besplatnih udžbenika, većih naknada za novorođenčad, ponovnog uvođenja naknada za majke sa troje i više djece, kao i povećanih staračkih naknada“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su PES i Demokrate prepoznatljive i po svojoj građanskoj profilaciji i raznolikom sastavu, u kojem se nalaze predstavnici svih vjera i nacija.

„Ova koalicija je spremna da ujedini snage i predvodi sa širokom lepezom kompetentnih i kvalitetnih kadrova, za razliku od pojedinih multipraktik političara koji se hvataju svega, a ništa temeljno i strateški ne ostvaruju“, zaključuje se u saopštenju.