24-07-2024

Petrovcu nedostaju čistoća, parking, prostor na plažama, javni toalet i Hitna pomoć

Predstavnici MZ Petrovac su potvrdili navode da je broj turista u ovom malom primorskom mjestu manji u odnosu na prošlo ljeto. Oni su takođe izrazili nezadovoljstvo brojnim pratećim problemima među kojima dominiraju neadekvatno održavanje čistoće, nedovoljan broj parking mjesta i pretrpanost plaže plažnim mobilijarom.

Petrovcu nedostaju čistoća, parking, prostor na plažama, javni toalet i Hitna pomoć | Radio Televizija Budva

Foti: Portal RTV Budva/arhiva

Nečistoća na ulicama i plažama je ono što najviše upada u oči i remeti doživljaj turistima, navode mještani.

"U Petrovcu je prilično haotično stanje kao i u čitavoj opštini. Primjetan je slab rad svih javnih preduzeća, naročito Komunalnog koje jako loše radi. Imaju zastarjeli vozni park, čini mi se da slabo funkcioniše služba naplate, što je glavni preduslov da bi preduzeće uspješno radilo i mislim da imaju slabu organizaciju posla", naveo je Savo Medigović, predsjednik MZ "Petrovac" gostujući u jutarnjem programu TV Budva.


MedigovićFoto: printscreen/youtube

Manje električno vozilo za odvoženje otpada, koje je Opština Budva nedavno donirala Komunalnom preduzeću olakšava posao čišćenja Petrovca, ali to nije dovoljno.

"Bilo bi puno lakše kada bi Komunalno moglo da pronađe vozača koji bi i u poslijepodnevnim časovima vozilo to vozilo i ulazilo barem dva puta na petrovačko šetalište da prazni male kante", ističe Medigović.

Situacija nije bolja ni na plažama koje su pretrpane plažnim mobilijarom.

"Problem su četiri hotelske plaže na petrovačkoj gradskoj plaži. To je nedopustivo i mi ćemo insistirati da to ne bude tako. Mi na našoj plaži sad nemamo gostiju i ja ne bih pravio razliku od gostiju iz nečijih kvalitetnih privatnih apartmana i hotela koji su takođe privatni", naglasio je.

Zdravstvena zaštita u Petrovcu je na zadovoljavajućem nivou, ali nedostaje podstanica Hitne pomoći.

"Uspjeli smo da obezbijedimo dva doktora u dvije smjene uz pomoć Doma zdravlja i Opštine Budva i radi se od 7h do 21h. Zadovoljni smo. Imamo još dva doktora koji u dvije smjene rade u turističkoj ambulanti. Tražili smo i podstanicu Hitne pomoći, za intervencije u noćnim satima, pismeno i usmeno se obraćali, ali smo dobijali negativne odgovore. Oni su decidni da je to dovoljno za opštinu Budva i navode da se teško mogu naći doktori i medicinsko osoblje što vjerujem da je tačno", kazao je.

Nedostatak parking mjesta je dugogodišnji problem.

"Manji broj turiusta ne utiče na to da se ovaj problem ublaži. Petrovcu je potrebna podzemna garaža, a rješenje bi u sezoni mogla biti i montažna garaža na sprat koja bi kasnije mogla da se skloni", predlaže Medigović.

Petrovac još uvijek nema javni toalet.

"Uputio bih apel Morskom dobru da sredstva koja su predvidjeli, budžetom za ovu godinu, za rekostrukciju i otvaranje javnog toaleta da ih što prije iskoriste, jer je apsurdno da Petrovac koji ima do 12 hiljada turista u sezoni nema javni toalet", zaključio je Medigović.